Akcija „Sat za planet Zemlju“

Pećinski park Grabovača i Narodna knjižnica Perušić kao i brojni drugi hrvatski gradovi, zaštićena područja i institucije  i ove će se godine pridružiti akciji „Sat za planet Zemlju“. Sat za planet Zemlju  je najveća svjetska volonterska akcija, nastala prije osam godina u samo jednom gradu (Sydney, Australija), a samo četiri godine kasnije pretvorila se u pravi pokret i upisana je u Guinessovu knjigu rekorda. Obilježava se zadnje subote u trećem mjesecu svake godine i to sa ciljem da se gašenjem svjetla na jedan sat podsjetimo na štetnost klimatskih promjena, na nužnost za energetskom učinkovitošću, na probleme s kojima se susreće naša Zemlja, na sve resurse koje iz nje crpimo… Naravno da gašenjem svjetla ne možemo puno postići, ali svakako možemo podići svijest o tome čime sve uništavamo Zemljinu.

Stoga Vas pozivamo da se pridružite akciji obilježavanja dana Sat za planet zemlju,u petak, 28.03.2014. s početkom u 10:00h u zgradi Općine Perušić (vijećnica). 

PROGRAM

Predavanja:

10:00h – pozdravna riječ – Katarina Milković, ravnateljica JU „PP Grabovača“

10:05h – M.Stapar, dipl.ing.sum – „Šumski ekosustavi“ (šumarija Perušić)

10:15h – N.Marijanović, mag.ing.silv. –„Štetnost klimatskih promjena na

primjeru Pećinskog parka Grabovača“

10:25h – Jana Mijailović – 2. Ženska alpinistička ekspedicija na Himalaje – Mount Everest

12:00h – uključite se u novi svjetski trend snimanja plesnih razglednica i plesanja na veliki hit Pharella Williamsa “Happy”! (Lokacija: park u Perušiću)

13:00h – radionica za djecu u prostorijama Narodne knjižnice Perušić – „Zemlja kako je mi vidimo i doživljavamo“

U subotu,29.03.2014. isključite svjetlo na 60 minuta (20:30-21:30h) i priključite se svjetskoj akciji za spas planeta!

lo