Akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Gospiću

0

GOSPIĆ – Zaklada „Ana Rukavina“ priredila je u holu Kulturno-informativnog centra prikupljanje uzoraka krvi za tipizaciju za potrebe Hrvatskog registra krvotvornih matičnih stanica. Ova se akcija provodi duljem Hrvatske pod geslom „Lijek je u nama“, a današnju je akciju pratila i majka Ane Rukavine Marija koja je jedna od pokretačica ove humanitarne zaklade. Uzimanju uzoraka krvi pristupilo je nekoliko stotina građana, a među njima su bili i novi zamjenici župana Ličko-senjskog Ivana Tomaš i Sanjin Rukavina. Nakon što su im uzeti uzorci krvi županovi zamjenici pozvali su i ostale građane u dobi od 18 do 40 godina da se priključe ovoj akciji.
-Priključivanje ovoj humanitarnoj akciji prije svega je stvar osobnog stava i izbora, rekla nam je Ivana Tomaš. Zaista se iskreno se nadam da će krv čiji su uzorci danas uzeti nekome spasiti život. To je svakako najveća nagrada svih nas koji su se danas priključili akciji!
Sanjin Rukavina nije želio puno komentirati ove humane geste. Pozvao je sve građane koji vole pomagati drugima da se u što većem broju priključe akciji, ma gdje se ona provodila. Treba istaknuti da su se pozivu Zaklade „Ana Rukavina“ priključili i slučajni prolaznici koji su, vidjevši okupljanje pred KIC-om, prišli i dali uzorak svoje krvi, s nadom da će na ovaj način nečiji život biti produljen.

M. S.

Oglas