Ako imate ušteđevinu u banci, ova informacija sigurno će vas zanimati!

Fotografija: Images Money, Flickr

Ličani su radišan i štedljiv narod. Unatoč izazovima što ih donosi svakodnevni život, lički se čovjek znade snaći i sačuvati. Stoga nije čudo što mnogi Ličani, unatoč gospodarskim teškoćama, posjeduju zamjetne iznose ušteđene u kunama, a još više u eurima. Sav taj novac obično se pohranjuje u bankama, najčešće u obliku oročene štednje. Premda su kamate na štednju male, sigurnost što ga nudi štedni ulog obično je glavni razlog zbog kojega se novac drži u banci.

No, jesu li doista banke onoliko sigurne kao što nam se čini da jesu? Tužno iskustvo s Ljubljanskom bankom podučava nas da banke ne moraju uvijek poštivati svoje obveze prema štedišama. To dakako ne znači da moramo odmah prestati vjerovati u današnje banke i sav svoj novac povući s bankovnog računa. Ipak, uvijek je dobro dio svog novca pospremiti negdje gdje će vam biti pri ruci, čak i ako banke propadnu.

Nastavak ispod oglasa

Nekretnina ne može u džep

Jedan od načina čuvanja novca jest kupnja nekretnina. No, ulog u nekretnine nije uvijek praktičan. Za kupnju njive, kuće ili stana potrebno je odjednom imati na tisuće ili čak desetke tisuća eura. A to mnogi od nas nemaju. Osim toga, ako i uspijemo skupiti sav taj novac, jednom kupljenu nekretninu nije uvijek lako kasnije prodati. Pa ako vam iz nekog razloga novac treba odmah, s neprodanom kućom ili njivom nećete si moći pomoći. Uz to, u slučaju nevolje, nekretninu ne možete strpati u džep i pobjeći. Morate je ostaviti iza sebe.

Stoga je dobro razmisliti o jednom starom, tradicionalnom načinu čuvanja imovine. Riječ je o zlatu. Pri tome ne mislimo na kupnju zlatnih narukvica, lančića, ogrlica i prstenja. Nakit, naime, već prilikom kupnje gubi na vrijednosti. Jer ako se kasnije želi prodati, najčešće se može prodati samo kao lomljeno zlato, po mnogo nižoj cijeni.

U Europskoj Uniji zlatne poluge prodaju se bez poreza!

Kada vam preporučujemo kupnju zlata, preporučujemo vam kupnju zlatnih poluga. Jeste li znali da se na kupnju zlatnih poluga u Europskoj Uniji ne plaća nikakav porez? Niste to mogli znati. U Hrvatskoj se sve do ulaska naše zemlje u Europsku Uniju na zlatne poluge plaćao porez u visini od čak 60 posto! No, u procesu pridruživanja, Hrvatska je taj porez bila dužna ukinuti i on danas iznosi nula posto!

Zlatne poluge u svijetu se tretiraju kao još jedna čvrsta svjetska valuta, i to mnogo čvršća od eura, dolara, britanske funte, pa čak i švicarskog franka!

No, nije baš da su sve zlatne poluge oslobođene poreza. Samo poluge vrhunskih svjetskih kovnica, poput njemačkog koncerna “Heraeus”, na tržištu Europske Unije smiju se prodavati bez poreza. Takve zlatne poluge moraju biti izrađene od zlata najviše čistoće, 24 karata. One također moraju imati certifikat Londonske burze plemenitih kovina.

Zlatne poluge poput mercedesa i BMW-a

Hrvatska tvrtka Tetragram iz Zagreba na domaćem tržištu prodaje njemačke zlatne poluge “Heraeus”. Može se reći da su zlatne poluge “Heraeus” u svijetu zlata ono što su mercedes i BMW u svijetu automobila – besprijekorni, vrhunski proizvodi prepoznatljivi diljem svijeta.

Više informacija o našoj ponudi možete pronaći na internetskim stranicama Plemenit.com.

Njemačke zlatne poluge “Heraeus” proizvode se u veličinama od 1 grama, 2 grama, 5 grama, 10 grama, 20 grama, 50 grama, 100 grama, 250 grama, 500 grama i 1000 grama. Već za pedesetak eura možete postati vlasnikom jedne od njih.

Stoga ne čekajte ni trenutka! Kontaktirajte nas već danas. Vrijeme je da i vi barem dio svoje ušteđevine pohranite u zlato. Cijena po kojoj nudimo zlatne poluge konkurentna je cijenama po kojima se zlatne poluge prodaju u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji! Provjerite naše cijene!

Kupljenu zlatnu polugu u svakom trenutku možete ponovno pretvoriti u gotov novac. A razlika između kupovne i prodajne cijene zlatnih poluga otprilike je usporediva s razlikom između kupovnog i prodajnog tečaja bilo koje svjetske papirnate valute – eura, dolara, franka…

Zlatne poluge
Zlatne poluge/Fotografija: Heraeus

Doznajte više o kupnji zlata u polugama

Predstavnik tvrtke Tetragram iz Zagreba boravit će na području Gospića i Otočca u subotu, 7. ožujka. Ako želite doznati više o mogućnostima kupnje zlatnih poluga njemačkog koncerna “Heraeus”, kontaktirajte nas na broj telefona 091-2334-550. Raspitajte se o kupnji ili dogovorite susret s našim predstavnikom. Bez obaveze za kupnju, naš će vam predstavnik objasniti velike prednosti što ih nudi pohrana dijela imovine u zlatne poluge.

A ako dolazite u Zagreb ili živite u Zagrebu, posjetite nas u našem uredu u Zagrebu, u ulici Svetice 19. Naše radno vrijeme je od ponedjeljka do četvrtka od 9 do 17 sati, petkom od 9 do 13 sati.

Ako ste u Zagrebu izvan našeg radnog vremena – ne brinite! Za Ličane koji nas ne mogu posjetiti u radno vrijeme, naše će ljubazno osoblje prema dogovoru ured otvoriti i u nekom drugom terminu, pa čak i tijekom vikenda. Nazovite nas na broj 01/236-58-57 i dogovorite susret. Bit će nam zadovoljstvo uslužiti vas!

I ne zaboravite. Zlato je trajna vrijednost! Dio svoje teško stečene ušteđevine svakako utrošite na kupnju zlatnih poluga još danas!

Tvrtka Tetragram svojim klijentima nudi potpunu diskreciju i sigurnost prilikom kupnje zlatnih poluga. Sve zlatne poluge provjeravamo ultrazvučnim uređajem, čime jamčimo integritet i čistoću zlata u skladu s proizvođačkom specifikacijom.

Kontaktirajte nas odmah na broj 01/236-58-57 ili posjetite naše web stranice Plemenit.com!

Sponzorirana vijest