Ako je i od „komšija“, previše je!

Zavist i ljubomora opake su emocije. Toliko opake i zločeste da najbolje oslikavaju onoga čiji mentalni sklop stalno opterećuju. Tek što se sinoć okončala sportska drama s plasmanom hrvatske reprezentacije u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva poslu su prionuli neumorni jadnici iz redova srpskih novinara. Znamo da su zdušno navijali za Rusiju kontra Hrvatske, ali sport je sport i na koncu pobjednicima treba čestitati. Umjesto toga najčitaniji srbijanski portal „Blic“ dao si je truda kako bi što više umanjio hrvatsku pobjedu i sve ono što se događalo na terenu i  izvan njega.

Najviše im je zasmetalo to što su Hrvati pjevali Thompsonovu „Lijepa li si“, pjesmu koja s puno ljubavi opisuje našu Domovinu. Drugo što nisu mogli „provariti“ jest pjesma „Oj hrvatska mati“ koju je podržala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. „Blic“ je u maniru spin-medija odmah kopao  po povijesti i otkrio kako je tu pjesmu za nekadašnji „Sokolski klub“ opjevao Srbin. Jaka stvar!

Nastavak ispod oglasa

Ovaj jalni način umanjivanja uspjeha Hrvatske nije novost od strane naših susjeda. Kada im god ponestane razumnih argumenata(što se redovno događa) oni će posegnuti za NHD. Tako je glavna karakteristika Marka Perkovića Thompsona ta što je jednom na nekoj svadi pjevao ustašku pjesmu. To što se revidira povijest i četnici u Srbiji  preko noći postaju junaci, to je kod naših susjeda normalno. Ipak su oni Božanski narod koji može sve činiti, pa makar i krivotvoriti povijest. S druge strane svi srbijanski mediji su se okomili na Hrvatsku zbog napisa o tome da u srcu Hrvatske kod Gospića nastupa KUD Krajina iz Beograda. Poznati su su po četničkim pjesmama i veličanju fašističke tzv. Krajine. Koju naši susjedi nikada neće preboljeti.

Zamislite samo odnose Njemačke i Poljske kada bi se Poljaci stalno osvrtali i Nijemcima nabijali na nos  genocid počinjen u II.svjetskom ratu. Već godinam takvo se ponašanje smatra činom primtivizma prema generacijama rođenim davno  poslije onoga rata. Kod naših susjeda to je normalna pojava. Pa makar takvo medijsko i političko pljuvanje bilo generirano preko nogometa. I za konac ove balade vrijedi navesti stihove jedne  hrvatske navijačke pjesme:

„Neka pati koga smeta-Hrvatska je prvak svijeta“!!!

L.O.