Ako laže Popović-ne laže SMS!

Pet godina traje nasilje portala Slobodna Lika nad čitateljima. Nasilje u vidu doslovnog bombardiranja čitatelja učestalim izmišljotinama toga slabo pismenog medija. Čak u jednoj sudskoj presudi u predmetu vezanom uz klevete Slobodne Like stoji kako su navedene informacije, tj. neistine glavnog urednika Željka Popovića „plod njegove mašte“. U arhivu Slobodne Like nećete naći mnoge ranije objavljenje gluposti i laži jer ih je autor, suprotno zakonu, obrisao ili izmijenio dijelove teksta koji bi ga mogli poslati pred sud. Unatoč tome, prema nama dostupnim informacijama, tužbi mu ne nedostaje, a navodno stalno pristižu nove.
-To sigurno dojavljuje netko iznutra, neka „krtica“ u sudu-tvrdi znalac Popović. Analizirajući medijski fenomen zvan Slobodna Lika posegnuli smo u privatne arhive koji su, unatoč povremenom uredničkom brisanju tekstova ili njihovih dijelova, u računalima nekolicine građana sačuvali dio tog stupidnog novinarskog repertoara.

Tako istinoljubivi Popović 12. listopada 2012. na svojem portalu donosi tekst bombastičnog naslova i šupljeg sadržaja: „Prva prava istina o izgradnji Milinovićevih dvora u Gospiću“. U tome opskurnom i siromašnom tekstu nema nikakvih relevantnih podataka, o istini nema niti „i“, ali se zato autor Popović požalio čitateljima.
-Nemojte misliti dragi čitatelji da je taj posao u Gospiću bio lak i slobodni medijski zadatak, ali nešto smo uspjeli prikupiti, vjerujući da ćete nam i vi dragi čitatelji ubuduće biti od koristi sa korisnim podacima“, piše u svojem čuvenom stilu dupliranja pojmova „dragim čitateljima korisni“ autor. Nažalost, već smo naučili na šeprtljave rečenice i povremeni pravopisni „salto mortale“ stručnjaka za istinu koji u četiri nemušte rečenice spomenutog teksta zaobilazi upravo istinu. Kako?
„Teški novinarski zadatak“ koji je pred sebe stavio Popović, zamalo pa jedini poštenjak u Gospiću i šire, još je jedna nebulozna laž. U posjedu smo teksta i fotografije SMS-poruke koju je dr. Milinović poslao Popoviću vezano uz spomenuti „teški novinarski zadatak“. U tekstu poruke stoji ponovni poziv Popoviću u uvid cjelokupne dokumentacije oko gradnje kuće, a SMS je datiran 12. 10. 2012., dakle istoga dana kada je na portalu Slobodna Lika objavljen ovaj visoko rangirani tekst bombastična naslov tipa „da ti pamet stane“. Između ostaloga u tom SMS-u stoji upit zbog čega Popović konstruira laži, umjesto da bez problema pregleda sve račune i dokumente o gradnji kuće. Efekta od ovog SMS-a nije bilo jer je Popović nastavio s lupetanjem, figurativno mrcvareći svaku ciglu kuće koja mu je stalno na pameti. Dakako da je kuća tek način da bi se nekome nanijelo zlo i omalovažavalo nečiju čast. Kad je univerzalnom misliocu poput Popovića nešto sumnjivo to su odmah nečasne radnje u koje valja umiješati i članove obitelji onoga na kojeg se „nabrusio“. Kriminalna hobotnica i gradska mafija o kojoj godinama nesuvislo mlati praznu slamu postali su svima dosadni. A novinaru-istražitelju, bivšem djelatniku MUP-a, malo tko vjeruje. Niti njegovi bivši kolege, ni USKOK, ni DORH. Čak ni sufleri koji ga povremeno uvjeravaju u razne budalaštine jer znaju da će ih ovaj bez provjere i objaviti. A i sud ga stalno poziva da onako nedužan gubi svoje dragocjeno vrijeme, umjesto da je na teškim istražiteljskim zadacima. Sve ih sram bilo jer je umjesto svih njih teški teret istrage spao je na njegova slabašna novinarska pleća.

Nastavak ispod oglasa

Vjerojatno će Slobodna Lika i ovaj tekst prenijeti bez pitanja i tako zaraditi joj jednu tužbu. Ipak je riječ o portalu čiji jedini novinar i urednik stalno piše o nekoj svojoj istini, kategoriji koju u takvom obliku malo tko poznaje.

L. O.