‘Ako me izbace iz HDZ-a, podnijet ću ostavku na mjesto župana i aktivirati saborski mandat’

Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je na telefonskoj sjednici pokrenuti stegovni postupak pred Visokim časnim sudom protiv Darka Milinovića, člana Predsjedništva i ličko-senjskog župana te kandidata za šefa ličkog HDZ-a.

Kako javlja Večernji list vrh HDZ-a spreman je izbaciti Milinovića iz stranke premda je kao kandidat za šefa ličkog HDZ-a usred unutarstranačkog izbornog procesa.

Nastavak ispod oglasa

Milinović pak najavljuje da će, ako ga izbace iz HDZ-a, podnijeti ostavku na mjesto župana, aktivirati saborski mandat te se na izborima kandidirati kao nezavisni kandidat za ličkog župana (budući da je župan manje od dvoje godine, ako podnese ostavku idu izbori).

– Ako me izbace iz stranke, a uvjeren sam da neće, moral mi nalaže da podnesem ostavku, vratim mandat građanima, vratim se u Sabor i ponovno se kao nezavisni kandidiram na izborima – rekao nam je večeras Milinović.

Na pitanje hoće li u Saboru podržavati HDZ, a Plenkovićeva većina pala je na 77 zastupnika, Milinović nam je odgovorio da baš tako moralan nije da ga netko izbacuje iz stranke, a da on poslušno diže ruku u Saboru. Time bi Plenkovićeva većina u Saboru bila ozbiljno destabilizirana, vjerojatno i upitna.

Odluka vrha HDZ-a o sankcijama dolazi samo dan nakon što je Milinović jučer izveo još jedan spektakl i sa pet autobusa punih ličkih HDZ-ovaca došao u središnjicu HDZ-a tražiti odgovore zašto se već treći put odgađaju izbori za gospićki HDZ kao i jamstva da će izbori za Ličko-senjsku organizaciju biti 9. rujna.

U cijeloj situaciji vrh HDZ-a, očito, ne zanima to što je Milinović upravo kandidat za predsjednika ličkog HDZ-a, pa su spremni iz stranke izbaciti kandidata usred izbornog procesa.

L.O./Večernji list