Aktivnosti policije povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

0

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani pohodit će groblja u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule. Stoga se na području cijele države, pa tako i Ličko-senjske županije, očekuje povećan promet vozila i kretanje građana. Da bi obilježavanje ovog blagdana proteklo u najboljem redu, policijski službenici PU ličko-senjske i ove će godine u suradnji sa drugim službama poduzeti sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Osobita pozornost bit će usmjerena na ostvarivanje maksimalne protočnosti i sigurnosti prometa. Policija će pri tom postupati prema svim sudionicima u prometu koji ometaju normalan tijek prometa ili grubo krše prometne propise.

U cilju nesmetanog odvijanja prometa, izbjegavanja nepotrebnih gužvi i prevencije prometnih nesreća s najtežim posljedicama iz policije pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta.

Oglas

Također, u cilju prevencije kaznenih djela krađe, posebno u osobne automobile, policija savjetuje građanima da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Savjetujemo im da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima, da ih stave na mjesta na kojima nisu uočljivi, stoji u priopćenju PU ličko-senjske.

L.O.