Aktivnosti policije povodom „Martinja“

0

I ove godine od 8. do 11. studenog povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju prevencija prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske svoje aktivnosti usmjerit će na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.
Nadzor vozača vršit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.
U ove ciljane aktivnosti bit će uključen odgovarajući broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, uređaji za nadzor brzine).
Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i podaci da je u prvih deset mjeseci ove godine u prometnim nesrećama sudjelovalo 1988 sudionika, a alkohol se kao posebno stanje pojavljuje kod njih 87, te su izazvali 76 prometnih nesreća od ukupno 794. U navedenim prometnim nesrećama 11 osoba je teško ozlijeđeno, a 31 osoba lakše.

L.O./PULS