Aktualni sat otvorio brojna pitanja, gradonačelnik se pogubio

Gradonačelnik odgovarao na pitanja oko politički uhljebljivanja

Aktualni sat Gradskog vijeća Grada Gospića  otvorio je brojna pitanja. Jedno od vrućih pitanja upućenih gradonačelniku odnosilo se  uhljebljivanje Milana Mataije (Mikača) za direktora Komunalca Gospić, koje je postavio vijećnik Đapić, a kojeg je zanimalo kojim se smjerom vodio gradonačelnik oko kadroviranja, sa naglaskom kako nije bilo ni javnog natječaja.  

Nastavak ispod oglasa

Jasno se pokazuje kako je isti ustoličen od strane gradonačelnika Starčevića po samo njemu znanim kriterijima, te kako isto ima  predznak političkog i podobnog, a najmanje stručnog poznavanja predmetne problematike samog poduzeća koje obavlja značajne komunalne djelatnosti na području grada istaknuo je Đapić.

Naime, dobro je poznata činjenica u javnosti da je Milan Mataija poznat i po ne tako davnom prebjegu iz HDZ-a u HSP-e da bi odmah postao i predsjednik HSP-a Gospić, te se  tako dokopao očito obećane direktorske političke fotelje.

Obustavljen projekt uklanjanja oronulih građevina

Vijećnica Vlatka Devčić Stilinović postavila je pitanje što je sa projektom uklanjanja oronulih objekata iz šireg središta grada koji je započela još prošla vlast, a čiji vlasnici nisu poznati i ni dostupni.

Predmetne građevine predstavljaju opasnost za stanovnike, posebice za djecu koja se igraju u njihovoj blizini i koje se izvor zaraze sa obitelji koje žive neposredno uz takve objekte. “Uistinu je nekorektno prema tim ljudima da se projekt nije nastavio od vaše strane gradonačelnice, sto pokazuje vašu brigu o građanima ovoga grada”, izjavila je vijećnica Stilinović napominjući nezadovoljstvo brojnih građana koji žive sa ovom problematikom.

Psi lutalice okupirale gradske parkove

Pitanje oko povećanje broja pasa lutalica po gradskim parkovima i ulicama koji sve više onečišćuju naš grad postavio je vijećnik Marijan Brkljačić pokazujući i slike kao primjer nebrige gradske vlasti oko te problematike. Brkljačić je istaknuo kako se oko ovakvih stvari ne smije štedjeti, te kako se zakon mora provoditi, a psi propisno uhvatiti i utvrditi vlasnik ukoliko postoji.

Gradonačelnik zaboravio da postoje Mjesni odbori na području grada

Vijećnica Pejnović postavila je pitanje postoji li službena suradnja sa predsjednicima mjesnih odbora na području grada s obzirom na saznanja da gradonačelnik mnoge nije primio još od samog početka mandata. Gledajući i sam proračun područja mjesnih odbora se i ne spominju, komunalni planovi su šturi i zaobilaze sela. Nitko ne kontaktira te ljude, ne vodi se briga o potrebama sela i mještana sto je sramotno, i sve zbog toga samo sto ih vode ljudi koji su članovi Hrvatske demokratske zajednice.

Lički Osik u zaboravu nove vlasti

Anela Pašalić postavila je pitanje zamjenici gradonačelnika oko projekata vezanih za Lički Osik. Misli li nova gradska vlast završiti započete projekte prošle vlasti u pogledu stavljanja u funkciju KIC-a Lički Osik, nastavka obnove zgrada, asfaltiranja cesta ili se misle ponašati bahato kao što su počeli i pokazali zatvaranje ureda grada, smanjivanjem komunalnog održavanja sto se vidi iz programa osiguravajući samo jednog čovjeka koji bi obavljao predmetne poslove sto je sramotno ili su skroz stavili ovo naselje u zaborav.

Gradonačelnik se u svojim odgovorima doslovno pogubio teško braneći politička uhljebljivanja, nemar prema građanima, ali i sve teže praćenje cjelokupne situacije koja polako poprima kaotične razmjere. Gospić sve brže tone, nema projekata ni investicija, sve više firmi i građana napušta grad, a stanje je depresivno.  Gradonačelnik se nalazi u stalnom sukobu interesa ne mareći za zakone dovodeći tako grad sve bliže izolaciji i propasti gledajući samo sebe.

L.O.