GOSPIĆ – Likča policija i ovaj je vikend mjerila brzinu prometa na dionici autoceste A1. Najveća utvrđena brzina kretanja od 224 km/h izmjerena je u petak, 9. svibnja na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, kod Gospića, na dijelu autoceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 40-godišnji talijanski državljanin, upravljao Alfa Romeom, talijanskih nacionalnih oznaka.

Talijan je kažnjen novčanom kaznom.

Promet

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama. U prometnoj nesreći koja se dogodila na području Karlobaga, jedna osoba je teže ozlijeđena. U ostale dvije prometne nesreće koje su se dogodile na području Otočca i Novalje, dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (1), Senja (1) i Novalje (1).

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 10. svibnja oko 16.15 sati u Karlobagu, kada se je 72-godišnjakinja s područja Općine Karlobag, upravljajući Škodom gospićkih registracijskih oznaka, uključivala sa prilaznog puta na državnu cestu D-8, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu, uslijed čega je u stražnji dio njenog vozila udario motocikl Honda varaždinske registracijske oznake kojim je u smjeru Zadra upravljao 31-godišnjak s područja Općine Novi Marof.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je vozač motocikla, koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Protiv vozačice osobnog vozila biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.   

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

 

U tom periodu utvrđeno je ukupno 68 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 11. svibnja u Čovićima, kod 42-godišnjaka iz Otočca (1,58 g/kg).

 

L.O./Puls