Alkohol i brzina najgori su partneri u vožnji

Policijska uprava ličko-senjska uporno podsjeća sudionike u prometu u opasnostima koje čini alkohol u prometu.

-Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti. Jučer su policijski službenici Policijske postaje Senj u redovnoj kontroli prometa u Senju u 10,20 sati zatekli 45-godišnjaka iz mjesta Krasno kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,89 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.
 
Također jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Perušić i Gospić gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili 34-godišnjaka iz Omiša, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 228 km/h.
On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

Nastavak ispod oglasa

L. O.