Analiza HDZ-ovih rezultata u Ličko-senjskoj županiji

Nakon analize gradova, donosimo vam analizu rezultata HDZ-a na parlamentarnim izborima u općinama. Najveći pad HDZ-ovih birača je u Vrhovinama od 43 % i u  Donjem Lapcu  45 %.

Najmanji pad potpore birača bilježi Udbina od samo 6,50 %.  Što se tiče Plitvičkih Jezera 36 %, Karlobaga 30 %, Lovinca 37 % i Perušića 34% birača govori o zabrinjavajućem trendu gubitka birača.

Nastavak ispod oglasa

HDZ je u Brinju izgubio 32 % svog biračkog tijela što također govori u prilog činjenici enormnog osipanja glasova i na razini općina. Dakle, na razini općina HDZ je prije 4-5 godina imao 1353 više glasača. Trend za stranku nije dobar, a kada se tome pridoda gubitak birača na gradskim razinama dolazimo do toga da je HDZ izgubio 5189 glasača na županijskoj razini.

Nismo se bavili analizom prijevremenih županijskih izbora 2019. godine na kojima je u Gospiću HDZ postao treća politička opcija sa samo 1490 glasova uz izlazak od 54 %, dok ej Nezavisna lista koju je predvodio Darko Milinović zajedno sa Antom Dabom osvojila 1793 glasova.

L.O.