Predizborni skup HDZ-a, za koji i oni normalnog razmišljanja u oporbi priznaju nije viđen u našoj županiji ni u vremenima kada je HDZ bio neprikosloveno najjači zadao je oporbenjacima veliki šok. Prošlih nekoliko godina oporba na čelu sa Karlom Starčevićem preko jednog portala kao da je izazivala Milinovića i HDZ da su se uvukli u manje dvorane jer ih narod ne podržava te da ne mogu napuniti veliku dvoranu..

Šok od nekoliko tisuća volti

Upravo je oporba predvođena istim tim Starčevićem doživjela šok od nekoliko tisuća volti iliti nekoliko tisuća okupljenih na zaista impresivnom skupu u ponedjeljak. Prepuna dvorana bila je još jedan dokaz snage Milinovića, Krmpotića i HDZ-a. Iz stožera HDZ-a nakon skupa kažu “tražili ste, pa sad gledajte”.

Na skupu niti riječi o oporbi, Milinović im poručio “ne zanima me pljuvanje nego ideje”

Drugi šok za oporbu zasigurno je bio kada Milinović i Krmpotić nisu nasjeli na prljavu kampanju koju su im htjeli nametnuti.
Upravo je oporba dokazala da im je jedini program pljuvanje i omalovažavanje suparnika. Impresivno je zvučalo kada sa govornice ni Milinović ni Krmpotić nisu niti jednom riječju spomenuli političke suparnika Petrya iz Pusićkinog HNS, niti Karla Starčevića, koji se srami HSP-a pa se prikazuje kao nezavisni. Za svoj nastup HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika su dobili ovacije nekoliko tisuća okupljenih u dvorani, a Milinović im poručio da ga ne zanima pljuvanje, nego ideje.

Milinović: Najjača lista mladih je lista HDZ-a, ali čestitam i mladima na drugim listama i pozivam ih da prepoznaju našu snagu – i oni će biti u mom timu nakon izbora

Treći šok uslijedio je kada su oporbenjaci vidjeli liste i veliku snagu mladosti okupljene oko Milinovića, Krmpotića i HDZ-a. Cijela je dvorana bila na nogama i pozdravila taj potez. Zato i sada odzvanjaju riječi Milinovića da je najjača lista mladih lista HDZ-a, što su Milinović i Krmpotić demonstrirali i zaokupili pažnju mladih kao nikada do sada. Ono što se može vidjeti je da gotovo nema nikakvih aktivnosti oporbe, osim SDP-a, koji stidljivo radi na promicanju svoje kandidatkinje.

Nestranačke potpore na skupu slomile Starčevića i Petrya

Na skupu u Gospiću mogao se vidjeti i velik broj onih koji su Milinovića i Krmpotića došli čuti i podržati kao nestranački opredijeljeni. Na skupu je nazočio veliki broj ugostitelja , gospodarstvenika, lovaca, sportaša, sve udruge iz Domovinskog rata, kao i mnoge druge javne osobe. Milinoviću je očito puno značila i potpora obitelji Make i Nade Sokolić za kojeg ga veže veliko prijateljstvo, a koji su zamijećeni u dvorani. Ernest Petry je u međuvremenu ostao bez svog najjačeg oružja – HEP-a, pa mu mnogi okreću leđa, kako doznajemo, naročito oni koji su čekali obećano zapošljenje. Naravno, za očekivati je nastavak blaćenja ili možda promjena taktike koja bi barem malo ublažila vrlo predvidljiv poraz.

V.I./L.O.