U  Sinju je jučer održano 11. prvenstvo Hrvatske u obaranju ruku pod pokroviteljstvom Grada Sinja. „Prvenstvo Hrvatske 2020.“ organizirano je po najvišim svjetskim standardima te uz provođenje svih  epidemioloških mjera. Na prvenstvu su kroz kvalifikacijske i završne borbe sudjelovala 193 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Sa natjecanja u Sinju  Andrija Šimić iz Ličkog Osika vratio  se sa čak četiri  zlatne medalje. Pobjednik je u desnoj i lijevoj 105+ kategoriji te pobjednik  najelitnije Open Left i Open Right kategorije čime  je obranio prošlogodišnji naslov na obje ruke i ponovno postao apsolutni prvak Hrvatske u obaranju u lijevoj i desnoj ruci. 

To je samo jedan u nizu Andrijinih uspjeha, od osvajanja  domaćih i svjetskih kupova, do četvrtog mjesta na Europskom i  Svjetskom prvenstvu. Da Lika ima najjače ljude dokazuje još jedan Gospićanin, 15-to godišnji Rino Mašić koji je jučer u Sinju osvojio  zlato u kategoriji  do 85  kg u obje ruke te je juniorski prvak na desnu i srebrni na lijevu ruku. Rinu je trener Andrija Šimić koji ističe da je Rino prirodni talent i budući apsolutni prvak Hrvatske!

Među početnicima istaknuo se i Gospićanin Bruno Vukelić (18) u kategoriji +85 koji je osvojio  zlato na desnu ruku.

U kategoriji početnika do 85 kg odličan je bio i Otočanin Ivan Gomerčić  (25) koji je osvojio je na lijevu ruku srebro, a na desnu broncu. 

Hrvatski savez za obaranje ruke osnovan je u Zagrebu 2009. godine te je iste godine pristupio i postao punopravni član Europskog i svjetskog Armwrestling saveza. Od 2018. godine  punopravni je član Hrvatskog olimpijskog odbora te je Savez za osobe  s invaliditetom punopravni član Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

L.O.