Poštovani gospodine i kolega Starčeviću,

Nema tog cilja koji smije zamutiti istinu. Držati se ovog načela treba i onda kada nastojite zadobiti naklonost birača. Zato ću upravo radi istine podsjetiti na činjenice, za koje se nadam da će aktivirati Vaše sjećanje i osjećaj odgovornosti prema istini. A te Vas činjenice tako snažno guraju, poput naše bure, na čistinu i ogoljuju do srži.  

Bura promjena kao ideja i politička platforma pokrenuta je 2017. na moju inicijativu iz razloga što sam na izvanrednim izborima za gradonačelnika i gradsko vijeće grada Novalje u ožujku 2016. zajedno sa svojom listom prelomio političko pitanje Novalje u kojem su nezavisni, sami protiv svih udruženih političkih stranaka (HDZ-a, SDP-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-a) donijeli Novalji mir i političku stabilnost. Relaksiran i opušten stanjem u Novalji htio sam pomoći svima u županiji da okupljanje kao nezavisna lista pokrenemo platformu koja će srušiti ili umanjiti dominaciju HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji. Ideja je naišla na plodno tlo kod mnogih poput Stjepana Kostelca, Anta Kovača, Berislava Gržanića, dr. Igora Medveda i da ne nabrajam dalje. Iako se radi o nezavisnoj listi na istu smo pozvali i stranke koje su imale isti politički cilj, poput Vas iz HSP-a, Antu Franića iz HSLS-a i Ernesta Petrija iz HNS-a pod uvjetom da na listu idu bez stranačke markice, samo sa svojim imenom. Gosp. Franić se nije htio odreći naziva svoje stranke i korektno se zahvalio na ponudi. I onda kao i danas Vi ste se razmišljali da li prihvatiti ponuđeno jer ste uoči izbora 2017. postali nacionalni predsjednik HSP-a.  Na kraju ste prihvatili ponudu da budete nositelj nezavisne liste Bura promjena bez stranačke markice, ali ste za izbore za gradonačelnika i gradsku listu Gospića ipak išli kao stranački kandidat HSP-a što je po nekima bilo neprihvatljivo i zbunjujuće za birače. Na krilima Bure promjena koja je osvojila 23 % glasova za županijsku skupštinu, pobijedili ste u drugom krugu izbora u Gradu Gospiću za gradonačelnika dok je lista HDZ-a dobila više glasova za gradsko vijeće.

I onda kao i danas, Bura promjena bila je pokret i ideja a nikako stranka. Podsjećam Vas da je na glasačkom listiću naša zajednička platforma nosila naziv Kandidacijska lista grupe birača, nositelj Karlo Starčević. Takav naziv liste na prošlim izborima za Vas nije bio prevara a danas kad ta ista nezavisna lista Bura promjena ima drugog nositelja i zove se Kandidacijska lista grupe birača, nositelj Ante Dabo, po Vama je prevara.

Od samog početka priprema za ove izvanredne izbore u Županiji dajete sve od sebe da naštetite Buri promjena: plaćate portale poput Slobodne Like koja pljuje po Buri promjena, najavljivali ste i svim silama priželjkivali raspad naše nezavisne liste, vršite pritisak na kolege Stjepana Kostelca i Antu Kovača da idu s Vama na listu, a kad Vam nije uspjelo polomiti Buru zovete u pomoć gosp. Petrova i Most da s njima sastavite listu. Sve ste dali od sebe ali niste uspjeli – Bura promjena nastavlja puhati punom snagom i nosi duh promjene u cijelu našu Županiju. Posljednja Vaša epizoda u seriji neistina i podmetanja bila je ovih dana u emisiji Radio Otočca gdje ste grubo i tako neprimjereno iznosili uvrede i lažne optužbe na račun mene osobno kako sam eto prevario i zaveo gosp. Kostelca i Kovača, a da Vi niste htjeli ići s nama na listu jer politički trgujemo i varamo birače.

A kako se živi politička trgovina najbolje znate upravo Vi, gosp. Starčeviću. Dobro znate da ste zbog većine u Gradskom vijeću Gospića unaprijed dogovorili trgovinu HDZ-om koji su podržali Vaš proračun u Gospiću a zauzvrat ste Vi, zajedno s HDZ-om i SDSS-om rušili proračun Županije. Upravo ste Vi gospodine Starčeviću rušitelj proračuna iz vlastitih interesa i krivac za ove izvanredne izbore. Gosp. Kostelac i Kovač odbili su Vas i nisu htjeli ići s Vama na listu upravo iz tog razloga, jer ste izdali ideju Bure i dogovorili se s HDZ-om.  

Za kraj ostaje mi samo da Vas pozovem da ljubite istinu i kad Vam ne ide u prilog. Ostanite uspravni i onda kada Vas pritišće teret savjesti zbog pogrešne odluke da podržite HDZ u njihovoj namjeri da ruše proračun i da se ide na izvanredne izbore. Sada kad ste svjesni da ste pogriješili, nemojte svoju pogrešku prebacivati na druge. Uskoro završava ovo izborno ludilo za koje se nadam da se više nikad neće ponoviti u okolnostima koje smo sada mogli pratiti. Nadam se da ćemo u budućoj Skupštini županije svi pristupiti s puno više mudrosti i želje za suradnjom, međusobnim uvažavanjem, tolerancijom i otvorenošću prema drugačijem razmišljanju. Jer to naši građani očekuju, to naša Županija zaslužuje. Jer stranke nisu bitne. Bitni su ljudi!

Ante Dabo, nositelj nezavisne liste Bura promjena