Ante Dabo:“Ne trebaju nam hajke, prozivanja, negativne ideje i ljudi“!

Ante Dabo

Na nedavnom predstavljanju kandidata stranke LiPO za gradonačelnika Gospića Nikole Šimunića govorili su tek neki iz te stranke. Po retorici i vokabularu tada su riječ-dvije mogli reći mnogi. Predugo bi trajalo, ali oni koje smo čuli u subotu navečer dovoljno su rekli. O samoj stranci i Nikoli smo čuli istinu koja se teško može svesti u nekoliko šturih superlativa. S time se složio i zamjenik predsjednika stranke LiPO Ante Dabo, aktualni i vrlo vjerojatno budući gradonačelnik Novalje.. 

Smiren, odmjeren i bez teških riječi Ante je u mnogo čemu bio i ostao paradigma stranačke koncepcije LiPO.

Nastavak ispod oglasa

-Ovo je jedna divna večer. Ona je lipa i puna dobrih emocija. To se nije moglo  programirati. Kada sam prvi puta čulo za LiPO odmah se vidjelo da je to jedna sjajna ideja. Svi smo svjedoci političkih previranja. Sada je u mnogo čemu opet došla ’90. godina. Ne trebaju nam hajke, prozivanja… Ipak, vremena se mijenjaju.  Ne trebaju nam negativni ljudi i stavovi, treba nam tolerancija, razumijevanje bez obzira na stranačke stavove, ne trebaju  nam isključivost i negativni trendovi. Treba nam ono što i danas najviše nedostaje političkim strankama, a to je da se bave svojom strankom, svojom kućom, svojim gradom i općinom, svojom županijom… To je ujedno najveći razlog zbog kojega smo krenuli u ovu priču prije godinu dana. Danas mogu reći da je to tako dobra i sjajna ideja koja će tako dobro odjeknuti na ovim lokalnim izborima, istaknuo je gradonačelnik Novalje Ante Dabo, uvjeren kako će LiPO zbog koncepcije i programa biti hit u cijeloj Hrvatskoj.

U Novalji se stalno gradi, modernizira, nastoji stvoriti bolji uvjeti života svim građanima. Razvojni centar „Ragan“ je već sada postao pravi hit. Uskoro, točnije 21. travnja otvara se Kulturni centar Gozdenica, sadržaj koji je Novalji zaista trebao. Program otvaranja još se definiran, ali od gradonačelnika smo doznali kako će trajati pet dana, uz kino i kazališne predstave, predavanja i odabrane koncerte. U Gozdenicu je Grad Novalja uložio vlastitih  19,5 milijuna kuna.

L.O.