U posjedu smo insajderskog izvještaja sa sastanka koji je održan u Donjem Pazarištu, a kojim je predsjedao Karlo Starčević. Na tome sastanku su među ostalima sudjelovali Ante Dabo, Stjepan Kostelac, Ernest Petry, Ante Franić i još neki. Kako nam je insajderski izvor potvrdio, tražili su od Franića da povuče kandidaturu za župana i da podrži Ernesta Petrya. Navodno je to Franić odbio što ga u ovim političkim močvarama čini vjerodostojnim.

Ako je u pitanju funkcija Petry bi napustio HNS?

Što se tiče Ernesta Petrya, predsjednika GO HNS-a, čiji je ideolog Vesna Pusić koja je blatila svoju državu i Franju Tuđmana, navodno je obećao izaći iz HNS-a. Rekli bi- za Petrya ništa čudno. On je ušao u HNS samo iz razloga da postane direktor HEP-a u Gospiću i  s tim dokazao da mu apsolutno nije bitna politička boja dresa, te blaćenje Franje Tuđmana i prozivanje Hrvatske za agresiju od strane Vesne Pusić čiju ideologiju Petry podržava, već mu je samo bitno da ostane na čelu HEP-a. Ništa ne bi bilo čudno da Petry svoju „vjerodostojnost“ pokaže i na ovim lokalnim izborima i ode u MOST, budući da o MOST-u ovisi  njegova pozicija direktora HEP-a. Mnogi su nam već potvrdili da Petry razmišlja o izlasku iz HNS-a.

Ante Franić nedostupan za komentar

Željeli smo tu informaciju provjeriti i kod Ante Franića, no međutim oba broja mobitela koja posjedujemo automatska sekretarica javlja da su izvan funkcije.

L.O.