Ante Franić: Trebaju li nam ćirilični natpisi i ćirilična glazba?

6

Štovani,

potaknut nedavnim postavljanjem dvojezičnih natpisa na općinsku zgradu Općine Udbina i najavom dolaska Jandrinog jata na  proslavu Preobraženja gospodnjeg u Mutiliću, 19. kolovoza.

Oglas

Kao vijećnik HSLS-a  dužan sam  reagirati i javno postaviti  pitanja aktualnoj vlasti.

Prvo pitanje se odnosi na županijsku vlast koalicije HDZ, HSS, HSP, HSP-AS na čelu sa predsjednikom skupštine Darkom Milinovićem i županom Milanom Kolićem.

Kako to da se na županijskim skupštinama nije raspravljalo o postavljanu dvojezičnih (ćiriličnih) natpisa na području Općine Udbina? Da li je to možda dio tihog  koalicijskog dogovora HDZ-a i SDSS-a po kojem je HDZ dobio vlast ne samo na Udbini već i u Gradu Gospiću i u Općini Plitvička Jezera?

Kako to da nitko od vlasti ne reagira na najavu dolaska grupe Jandrino jato za koju svi znamo da je veličala tzv SAO Krajinu i razmišljate li gospodo da takvim postupcima širite netrpeljivosti između hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u organizaciji loše politike aktualne lokalne i županijske  vlasti?

Prozivam  i udruge proistekle iz domovinskog rata  koje su  u protekloj izbornoj kampanji dale podršku HDZ-u, da se javno očituju o događanjima na Udbini.

Napomenuo bih da se prvi put na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja (05.08.2013) nisu palile svijeće na grobovima poginulih branitelja.

Stoga čelnike udruga prozivam na hitno očitovanje zbog takvih postupaka.

U protivnom po drugi put tražim ostavke čelnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ante Franić

Vijećnik županijske skupštine Ličko – senjske županije i predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Ličko-senjske županije