Anton Orzes u traženju ljubavi

„Nedovršena ljubav“ naziv je izložbe otvorene večeras u prosdtorijama Likovne udruge „Lika“ u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“ u Gospiću. Akademski slikar prof. Anton Orzes(64) do sada je održao pet samostalnih izložbi, a osim umjetnosti u Gospiću je poznat kao predavač informatike u Gimnaziji. U uvodnom dijelu izložbe brojnu publiku pozdravio je voditelj galerije i predsjednik LU „Lika“ Nikica Jelić.

-Večerašnja izložba prof. Antona Orzesa je četvrta ovogodišnja izložba u projektu „Paket kulture“ koji kroz učestale izložbe nastoji stvoriti publiku za ovakve umjetničke sadržaje, koja razvija afinitete, ali umjetnosti i kritički pristupa. Ovaj projekt financiran je sredstvima Ministarstva kulture RH, a izvaninstitucionalnu pomoć za rad naše udruge pružio je i Grad Gospić. Citirat ću jednog umjetnika koji je rekao:“Kada izložiš svoja djela, izlažeš sebe pred publiku, pred ljude koji će to gledati, staviti svoja djela ispred svega. Pred gomilom ljudi, pred pokojim slučajnim posjetiteljem-ispred svega, naglasio je voditelj galerije Nikica Jelić.

Nastavak ispod oglasa

Neumorni Anton večeras se predstavio s 50-ak radova.

-Koristim tehnike ulja na platnu, akril, olovku, tuš… A motivi su od portreta, ulica, prirode koja nas okružuje pa sve do apstrakcije. Slikarstvo je kao i život, jedna nedovršena ljubav. Zato sam tako i nazvao ovu izložbu, ustvrdio je ovaj skromni umjetnik. Anton voli govoriti o svemu, o događajima i ljudima, o životu, umjetnosti, prirodi, ljubavi. Ipak najmanje pripovijeda o sebi. O njemu najviše govore njegova djela.

M. S.