Atraktivna vježba Civilne zaštite u Perušiću

U Perušiću je danas organizirana vježba Civilne zaštite u kojoj su sudjelovali sve službe i strukture koje svakodnevno spašavaju ljudske živote i imovinu. Simulacija požara u knjižnici smještenoj u zgradi Općine Perušić imala je i brojne promatrače jer su vježbu došli vidjeti učenici i učitelji OŠ Perušić, djeca Dječjeg vrtića, kao i mnogi građani.

Odmah po dojavi koju je zaprimio Centar 112 na teren su stigli pripadnici DVD-a Perušić, pripadnici Policije i ekipe hitne medicinske pomoći. Prema planu je izvršena evakuacija općinske zgrade, ali budući se „požar“ proširio na gornje dijelove zgrade bila je potrebna evakuacija zaposlenika koji su se zatekli na višim etažama. U pomoć je pristiglo vozilo DVD-a Otočac s posebnim ljestvama. Vrhunac današnje vježbe bilo je spuštanje vatrogasaca DVD-a Otočac s visine od 32 metra, što je izazvalo val oduševljenja među promatračima. Sve postupke i prikazane radnje komentirao je županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović.

Inicijativu za ovu složenu vježbu dala je Općina Perušić, vezano uz obvezu da svake godine mora održati vježbu civilne zaštite, što je održano povodom  sutrašnjeg Dana Općine. Svoj doprinos vježbi dalo je GD Crvenog križa Gospić, Dom zdravlja Gospić, kao i ekipe GSS-a stanice Gospić.

M.S./foto:N.M.