Australska košarkaška reprezentacija,  jedna od najboljih reprezentacija svijeta,  22. srpnja,  u srijedu, stiže u Novalju gdje će boraviti gotovo tjedan dana i pri tom odraditi  svoje  naporne kondicijske pripreme uoči  pripremnih utakmica za Fiba Oceania Championship  s reprezentacijama Litve i Slovenije. Ovu poznatu ekipu, čiji članovi Andrew Bogut i Matthew Dellavedova imaju karijere i u NBA ligi, predvodi jedan od najpoznatijih trenera današnjice Andrej Lemanis, a u pratnji imaju svog liječnika, fizioterapeta i nutricionistu.

Novalja je kao turističko središte poznata diljem svijeta, a osim party turizma nova segmentacija turističke ponude uključuje i dodatne, poput ove,  namijenjene košarkaškoj ekipi Australian Boomersa.  S obzirom da je Hrvatska u svijetu prepoznata po našim proslavljenim sportašima i njihovim rezultatima, gradonačelnik Ante Dabo dolaskom australske košarkaške reprezentacije na pripreme u Novalju  realizirao je svoju ideju prema kojoj  ova destinacija vrhunskim  sportašima i ekipama može ponuditi kvalitetne pripreme za njihova buduća natjecanja. Kako i sam smještaj  pri tome ima  važnu  ulogu, za privlačenje australske reprezentacije bitno je partnerstvo s  Luna hotelom iz Jakišnice, koji  je prema riječima direktorice  marketinga i prodaje Hedde Martina Šola, mag.oec. primjeren toj vrsti gostiju te može udovoljiti  i njihovim najzahtjevnijim željama.  U prilog tome ide podatak  da je za australsku ekipu osiguran poseban bazen s ledenim kupkama, prilagođen im  je wellness,  kao i poseban smještaj u sobama, a  Hotel Luna osigurao je i specijalnog kuhara koji će pripremati  jela prema preporukama njihovog nutricioniste.  Sportsku dvoranu u kojoj će se pripreme odvijati  Grad je prema propozicijama WBA (World Basketball Association)  opremio adekvatnom fitness opremom te su iscrtani i dijagrami za igru.

Shodno ovoj značajnoj posjeti australskih košarkaških reprezentativaca Grad Novalja i Gradonačelnik, zajedno s TZ Grada Novalje  organiziraju  Dan otvorenih vrata te će se 25.7. u 11 sati održati  susret  šampiona i pedeset djece sporštaša iz Novalje. Tom prilikom Australian Boomersi družiti će se  sa svojim malim kolegama, pokazivati im košarkaške tehnike po kojima su postali slavni i potpisivati majice dizajnirane posebno za ovu priliku. Direktorica TZ Grada Novalje Marina Šćiran Rizner izuzetno je zadovoljna  što su u kratko vrijeme uspjeli organizirati sve potrebno za ovaj susret čiji je cilj promicanje zdravog, sportskog života kod mladih generacija, ali  i time  što Novalja ugošćuje ovako posebne i značajne goste.

Ovaj zanimljiv posjet i kondicijske pripreme australske košarkaške reprezentacije, slavnih Australian Boomersa, izvrstan je primjer kako dobrom koordinacijom i sinergijom Grada Novalje i Gradonačelnika,  kvalitetnom turističkom ponudom i smještajem u Hotelu Luna, vlasnika Nevena Badurine koji od samog početka rada Lune podiže ljestvicu hotelijerstva na otoku,  te spremnošću Turističke zajednice da dodatnim aktivnostima poprati ovakva događanja, mogu odigrati izvrsnu turističku utakmicu za pamćenje.

L.O.