Bit će pretežno vedro, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas. Vjetar će na kopnu biti slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita lokalno s olujnim udarima.

Poslijepodne mjestimice u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadnjak, a uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih, u gorskim područjima malo niža.

HAK: Između Bakra i Sv. Marije Magdalene zabrana za I. skupinu vozila

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog pojačanog prometa u zoni dvosmjernog prometa na mostu Sava u smjeru Zagreba vozi se usporeno, u koloni od oko 1.5 km.

Privremeni prekidi prometa

Večeras od 22 sata do 6 sati na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog uključivanja izvanrednog prijevoza na najviše 15 minuta bit će prekinut promet u zoni čvorova Novska i Okučani (133. i 136. km.); na autocesti A4 Goričan-Zagreb večeras između 22 sata i 6 sati zbog uključivanja izvanrednog prijevoza na najviše 15 minuta bit će prekinut promet u zoni čvorova Čakovec i Ludbreg (21. i 24. km) te između čvorova Varaždin i Novi Marof u smjeru Zagreba.

Večeras od 21 do 6 sati zbog redovnog održavanja bit će prekinut promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 1 i Vrbovsko u smjeru Rijeke.

Do 26. ožujka zbog radova na dijelu Jadranske magistrale (DC8) Rijeka-Bakar i državnoj cesti DC40 Bakar-Sveti Kuzam vozi se uz privremenu regulaciju prometa, a danas, 21. ožujka, od 11 do 12:44 promet će se povremeno i prekidati.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju tri sata, a na ulaz na prijelazu Tovarnik/Šid pet sati.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

L.O.