Automobil se zabio u kuću, pa izbio požar – vozač i suvozač teško ozlijeđeni

Foto: Vatrogasci Korenica

Tijekom proteklog vikenda (27.-30. prosinca 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se jučer u 23.35 sati u mjestu Ličko Petrovo Selo, kada je 30-godišnjak iz Vrela Koreničkog upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Ličkog Petrovog Sela u smjeru Prijeboja, te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio udesno van kolnika i automobilom udario u napuštenu kuću kojom prilikom je izbio požar na automobilu, koji su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera.

Nastavak ispod oglasa

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni vozač i 23-godišnji suvozač iz Korenice, koji su zadržani na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu.

 Druga prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se isto na području Korenice. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Novalji kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (0.57 g/kg). 

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O.