Od 23.04. do 27.04.2019. Outward Bound Croatia (OBC), organizira petodnevnu „Proljetnu pustolovinu“ u Lici za mlade od 15 do 18 godina! Programe financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Program će se održati u idiličnom selu Veliki Žitnik kraj Gospića i pozvani su mladi iz cijele Hrvatske. Programom se potiče razvoj osobnih i socijalnih vještina, vještina snalaženja u prirodi (orijentacija, noćenje u prirodi, kuhanje na vatri) te sposobnosti rada u grupama kroz nepredvidive situacije, timske zadatke i razne avanturističke izazove bez korištenja tehnologije već oslanjanjem na timski rad i vlastite sposobnosti.

Metoda rada se bazira na iskustvenom učenju koje nadgledaju licencirani Outward Bound instruktori.

Broj mjesta je ograničen, stoga se prijavite što prije putem online obrasca na sljedećem linku: https://www.outwardboundcroatia.com/programi/sufinancirani/

Program se temelji na međunarodnim standardima Outward Bounda – najstarije svjetske mreže škola za iskustveno učenje kroz pustolovne aktivnosti u prirodi koja već 77 godina razvija potencijale mladih ljudi diljem svijeta.

Outward Bound Hrvatska već 13 godina provodi ovu vrstu jedinstvenih programa. OBC programi prepoznati su od strane brojnih domaćih i stranih odgojno-obrazovnih institucija.

L.O./T.L.