Članovi Avanturističkog kluba Annapurna jučer su se opet našli na jednom vrhu, ali ovog puta malo drugačijem. Riječ je o brodu tankeru Admiral koji je nedavno uplovio u riječko brodogradilište Viktor Lenac.

Podsjetimo se, Stipe Piršljin i Milan Krznarić su prije godinu dana veslali kajakom jadranskom obalom kroz tri dana. Kako navode tijekom tog perioda su doživjeli sve čari života na moru, od morskih struja, vremenskih nepogoda i do ljepota jadranskog mora. Ovog puta su dobili priliku posjetiti prekooceanski tankerski brod Admiral gdje su razmijenili i stekli nova iskustva u razgovoru s mornarima. Sa brodom ih je upoznao noštromo (vođa palube) Tomislav Piršljin, stari lički mornar koji plovi svjetskim morima 38 godina. Kako se ne radi o običnom tankeru, već o brodu koji je izgrađen u 3. Maju, njegov dolazak u Hrvatsku nakon 18 godina predstavlja značaj za hrvatski narod, jer je to tanker kakvog do vremena njegove izgradnje nije bilo u svjetskoj brodogradnji.
No kako to inače i priliči alpinistima iz Avanturističkog kluba Annapurne, popeli su najvišu točku broda Admiral, odnosno jarbol. Sve su to zabilježili interesantnim fotografijama.

Fotografija: M. Krznarić / S. Piršljin