B. Luketić: „HDZ sa partnerima vodi Općinu u europsku budućnost“

Na središnjem skupu HDZ-a i koalicijskih partnera u Korenici uz nazočnost predsjednika stranke Tomislava Karamarka, glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, predsjednika ŽO HDZ-a LS županije Darka Milinovića, župana Ličko-Senjskog Milana Jurkovića, kandidata za župana Milana Kolića sa zamjenicima, predsjednika kluba utemeljitelja HDZ-a Ivice Čačića, načelnike i gradonačelnike sa suradnicima, te veliki broj stanovnika općine Plitvička jezera predstavio se biračima nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera za budućeg načelnika općine Plitvička jezera Boris Luketić.  

Nastavak ispod oglasa

Podsjetio je nazočne na nebrisivu povijest, na činjenicu da je HDZ utemeljio općinu Plitvička Jezera i digao je na noge kada je bilo najteže. Boris Luketić u nadahnutom je govoru  istaknuo da je HDZ  zajedno sa svojim koalicijskim partnerima HSS-om i HSP-om dr. Ante Starčević u svojoj punoj snazi i danas, te da će tako ostati i sutra, a i poslije 19. svibnja.

Boris Luketić
Boris Luketić

 „ Koji od naših nezavisnih protukandidata može tvrditi da ima podršku svojih članova kada niti nemaju članstva, nemaju ovako organiziranu mladež, a naša zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski gotovo da ih sama može pomesti na ovim lokalnim izborima. Za svake lokalne izbore okupi se nekolicina nezadovoljnika, sastave listu preko noći i misle da mogu dobiti izbore. Tako je i ove godine.Obilaze naselja i pričaju da se ništa nije radilo, ali to nije istina. Vodoopskrbni sustav za naselje Korenicu riješen je za sljedećih 20 godina. Nova pumpa na Plitvičkim jezerima smanjila je crpljenje vode iz jezera Kozjak za 44%, a gubici vode smanjeni su za 70%. Nadograđena je javna rasvjeta. Dovršetak radova na nogostupu Korenica- Borje očekuje se do početka turističke sezone.Obnova zgrade općine u završnoj je fazi. Zajedno s gradom Gospićem radi se projekt izgradnje nove vatrogasne postaje iz fondova EU. Ishođena je lokacijska dozvola za sanaciju odlagališta otpada u Vrpilama. Ishođene su lokacijske dozvole za gradnju vodospreme Ličko Petrovo selo, te za sanaciju cjevovoda Korenica- Bjelopolje, i Rastovača. U postupku smo ishođenja lokacijske dozvole za vodovod Poljanak i kanalizacijski sustav Vrelo-Rudanovac-Borje. Jedan od zanimljivijih podataka je da je broj noćenja u privatnom smještaju u 228 domaćinstava u 2012. godini porastao za 24% u odnosu na prethodnu godinu“ – kazao je Luketić te dodao:

Koalicijska lista HDZ-HSS-HSP AS, zajedno s udrugom građana zna, hoće i može dovesti našu općinu u stanje blagostanja kroz prepoznatljive strateške ciljeve i programe razvoja, poticati ćemo razvoj novih turističkih proizvoda, razvijati ćemo turističku i komunalnu infrastrukturu, urediti ćemo turistička naselja, raditi ćemo na nadogradnji, vodoopskrbnog sustava, razvijati ćemo poduzetničke zone, rasteretiti ćemo troškovni budžet građana i općine razvojem projekata Obnovljivih Izvora Energije, jer mi smo u općini koja je svjetski brand i ekologija nam je uz gospodarstvo prioritet, smanjiti ćemo stope prireza i komunalnih doprinosa za nove investicije, podržati ćemo razvoj srednjoškolskih programa u skladu s industrijskim programima, plasirati ćemo projekte prema fondovima EU, poticati ćemo sport i kulturu, pomagati ćemo vjerskim, zajednicama, zaštiti ćemo građane i pojačati ulogu branitelja u društvu. Ne možemo očekivati da će se problemi riješiti sami od sebe ili da će to za nas učiniti netko drugi. Uzdajmo se u svoje vlastite snage, u suradnju sa susjednim općinama i gradovima, sa županijom i Vladom (tek za dvije godine), te susjednom općinom Bihać. Naša velika prilika je ulazak u Europsku uniju i mogućnosti koje ona pruža. Saslušati ćemo prijedloge svih naših građana jer svaki čovjek je vrijedan, samo treba prepoznati njegovo znanje i vještine.

Zahvalio je na podršci i poručio da svi izađu na izbore 19. svibnja i zaokruže koalicijsku listuHDZ-HSS i HSP AS.

Kandidat za župana Milan Kolić istaknuo je niz gospodarsko socijalnih projekata koji su se provodili i završili na području LS županije. Istaknuo je da :

„ Naša herojska LS županija zaboravlja se, unatoč brojnim pokazateljima uspješnosti, unatoč podatku da smo šesta županija po BDP-u, da su obnovljene sve školske i zdravstvene ustanove, kulturne, športske, da se županija i dalje razvija unatoč pojedincima iz Vlade koji neznaju gdje se mi na zemljopisnoj karti nalazimo. Pred nama je novo vrijeme, vrijeme izazova, vrijeme kada RH ponosono ulazi u EU i mi smo ponosni na taj izazov, jer smo spremni sa svojim projektima i svojim ljudima“ kazao je Milan Kolić.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nizom pokazatelja nazočnima je približio stvarnu sliku u kojoj danas živi hrvatski čovijek. Podsjetio je i na teška vremena stvaranja Dmovine:  

       „Ova sadašnja vlast uništava, destruira Hrvatsku, na gospodarskom, svjetonadzorskom planu, i moralnom planu. Od 2000 godine kad u došli na vlast, nisu napravili ništa, njihova gospodarska politika svodi se na jednu tešku agresivno poreznu politiku, što znači da sve doblje zavlače ruke u naše džepove. Nove vrijednosti, nova radna mjesta ne stvaraju, niti jedna svjetska investicija nije išla u Hrvatsku, zadnja investicija prošle godine ušla je sa 7 milijuna eura strane investicije što je ravno nuli. U Hrvatskoj mjesečno radno mjesto gubi 15000 – 17.000 ljudi, u ovom je momentu u Hrvatskoj 370.000 ljudi, a na jesen možemo očekivati oko 400.000 ljudi, to je okružna istražnica ove Vlade. Sa svima su u svađi, sa sindikatima, crkvom, tko god je blizak sa HDZ-om ostaje bez posla, čistke su sve vidljivije. Destruiraju sve vrijednosti Domovinskog rata, dr. Franju Tuđmana proglašavaju diktatorom, invalide dom. rata proglašavaju lažnim invalidima, hrvatske branitelje proglašavaju kriminalcima, a neke ljude koji u 1971. godine svoju karijeru gradili na muci hrvatskog naroda proglašavaju očevima hrvatske demokracije, to je bio pokušaj da socijalističko ideološku supstancu probude, no to im proći neće, jer drugačiji HDZ zadnjih godinu dana odlučio je vratiti se svojim korijenima „ – kazao je Tomislav Karamarko.

Kao i uvijek, tako je i ovaj put najviše odobravanja i gromoglasnog pljeska pobrao predsjednik ŽO HDZ LS županije Darko Milinović:

       „ Nikada više Korenica neće pocrveniti, niti biti Titova, davno su prošla ta vremena, ali moramo biti iskreni i priznati da se Hrvatska itekako crveni. Crveni se zbog onih koji nemaju nikakvoga odnosa prema stradalnicima, nevinim žrtvama i civilima na Blajburškom polju. HDZ kao predvodnik demokršćansko-pravaške opcije stat će na kraj tim pojavama, jer mi to dugujemo svim poginulim Hrvatima. Ovi izbori nisu važni samo za Korenicu, oni su važni i za nacionalnu razinu što potvrđuje i dolazak predsjednika Karamarka, prvog predsjednika koji je posjetio Korenicu. Vama Hrvatima iz Bosne i Hercegovine klanjam se i zahvaljujem na svemu onom što ste učinili za hrvatsku domovinu. Bez Hrvata iseljene i domovinske hrvatske ne bi ni bilo današnje Hrvatske, zato 19. svibnja moramo reći NE crvenoj Hrvatskoj, ne Zoranu Milanoviću, pobijedimo zajedno s novom snagom mladeži HDZ, sa snagom demokršćansko-pravaške opcije “ – kazao je Darko Milinović.

Dražen Prša