Gospić i Lika  ovih su dana bogatiji za 11 pridošlica, 11 djece rođene u rodilištu Opće bolnice Gospić. Taj „Baby Boom“ bio je svakako prevrijedan da bi se na porodiljni odjel danas pozvalo novinare. U vrijeme opće depopulacije svaka je beba razlog za optimizam, ali kada ih se u dva-tri dana rodi 11, to je onda podatak koji svakako valja promovirati u široj javnosti. Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić nije krila radost što je nakon pet godina rodilište ove bolnice krcato djecom.

-Ovo je doista  prelijep osjećaj, trenutak koji valja pamtiti. Nakon pet godina rodiliste OB Gospic ponovo je prepunjeno! Imamo 11 beba, od kojih je jedna rođena carskim rezom, ostale prirodnim putem. Nešto više je ženske novorođenčadi, odnosno sedam djevojčica, a tu su i  četiri mala muškarca! Inače smo zbog intenzivne gradnje i rekonstrukcije kirurških operacijskih sala financiranih iz EU fondova, rodilište smanjili za više od polovine uobičajenog prostora. Svaki centimetar nastojali smo dobro iskoristiti, pa zato vlada pozitivna gužva i uzavrela radna atmosfera. Sve to vrijedne djelatnike rodilišta Opće bolnice Gospić ne ometa u svakodnevnom poslu i aktivnostima, čak i u uvjetima ponovljenog Baby Booma, rekla je okupljenim novinarima s puno ushita ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

Od brižnih djlatnica rodilišta doznajemo da su naši novi sugrađani i sugrađanke: Lana, Nina, Lucija, Emily, Željka, Nela Maša, Leon, Miloš, Željko i Dragan.

L.O.