Bakarić (HSP): „ Nećemo dozvoliti SDP-u odvajanje djece od tradicionalnog roditeljskog odgoja po načelima krćanstva“

Otočac – U sjedištu podružnice HSP-a Otočac održana je konferencija za novinare kojoj su nazočili predsjednik podružnice HSP-a Grada Otočca Kristijan Bakarić, potpredsjednik Robert Špoljarić i tajnik Marijan Marić. Konferencija je sazvana kako bi se približio stav i pogled članova HSP-a Otočca na sve aktualniju temu „Zdravstvenog odgoja u školama“.

Predsjednik Podružnice HSP-a Otočca Kristijan Bakarić istaknuo je da zdravstveni odgoj u školama svakako ima svoje mjesto no ipak je veliko pitanje način na koji se on želi progurati i teme koje se žele kroz njega progurati. Bakarić tvrdi da se u okviru zdravstvenog odgoja, protiv kojega nitko nema ništa, provlači komponenta spolnog odgoja koja se prezentira na način da se zadire u tradicionalne vrijednosti društva i kršćanske tradicije. Uz spomenuto Bakarić kaže:

Nastavak ispod oglasa

–  ” sporan je 4.Modul Rodno/spolna ravnopravnost koji je suprotan kršćanskom svjetonazoru, svjetonazoru većine i hrvatskoj tradiciji. Što znači da nije usklađen s kršćanskom etikom u kojem se između ostalog učenicima objašnjava da je homoseksualizam, biseksualnost i slično potpuno normalna stvar i da je samo pitanje odluke za koju će se spolnu orjentaciju netko odlučiti. Ovakvim nametanjem učenja od četvrtog razreda nadalje, roditelji su u ovom području obrazovanja proaktično u potpunosti isključeni u odgoju vlastite djece. Isto tako stava smo da se ne može djeci u osnovnim školama kroz predavanja o spolnosti govoriti o homoseksualizmu ili transseksualizmu i učiti ih da je to u redu. Ovakvim pristupom učenja o spolnosti narušavaju se temeljne vrijednosti društva a to je obitelj koja se u katoličkoj kulturi i svjetonazoru percipira i funkcionira kao brak muškarca i žene, kazao je Bakarić te dodao:

– ” mi se u HSP-u zalažemo za kršćanska načela i tradicionalizam i ne možemo dozvoliti da nam SDP nameće odvajanje djece od tradicionalnog roditeljskog odgoja na načelima krćanstva, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Hrvatska na pragu ulaska u EU tako da se prijedlog SDP-a kosi sa europskim standardima i međunarodnim konvencijama. Podržavamo isključivo odgoj djece po kršćanskim načelima, protiv smo kršenja ljudskih prava a upravo SDP spomenutim prijedlogom krši ljudska prava.

U nastavku konferencije Bakarić se osvrnuo i na temu koja je ovih dana aktualna u gradu Otočcu, odnosno na proračun grada za iduću godinu te istaknuo da, kako su stranka mladih tako imaju puno pritužbi od strane članova ali i i onih koji nisu članovi njihove stranke na raspodjelu sredstava unutar sportskih udruga.

–  „ mi možemo obećati kada u narednoj godini budemo parcipirali u vlasti grada Otočca, u skladu s našim proklamiranim stavovima i proračun će biti moralan, socijalan, razvojan i pravedan. Kod nas će proračun biti trasparentan i dostupan javnosti preko portala tako da će imati uvid kako se troše novci poreznih obveznika”,- zaključio je Bakarić.

Dražen Prša