„Barcode“, nova šifra za otočki rock

1

Već je postalo uvriježeno da glazbene djelatnike tipa „one man show“ ili eventualno duete, smatramo glazbenim grupama. Takvi tzv. bendovi godinama obmanjuju  publiku glazbom snimljenoj na matricama, a prenemaganja na klavijaturama ili gitarama bez kabela, samo su dio takvoga cirkusa. Ništa novo, takvo je lakrdijašenje odavno preplavilo Liku i Hrvatsku.

-Jeftinije je, reći će vlasnici kafića gdje se takvi glazbeni slučajevi redovno preferiraju.

Oglas

Nakon podulje stanke nastupa grupa u punim sastavima, u Otočcu je ove subote nastupio rock  bend koji se nije prenemagao uz matricu. Iz Otočca su, a zovu se „Barcode“. Nastup u kafiću „Bolero“ bio je njihov debi. Nije se dogodilo ništa spektakularnoga, osim što je „Barcode“ barem na kratko pokazao da u Otočcu još ima ljudi koji nisu inficirani cajkama i fuš sastavima. Svirali su ex-YU  i novije hrvatske rock standarde, a publika ih je odlično primila po receptu „konačno malo pravog rocka“! Osim srednjevječnog Berislava Kostelca (bubnjevi), grupu čine mladi dečki: Antonio Ladišić (gitara i back vokal), Neven Vojić (lead vokal i gitara), Josip Atalić (klavijature i back vokal) i Antonio Hršak (bas), kojega je na ovome nastupu zamijenio  Josip Ergotić iz Ličkog Osika.

Iako je brojna publika te večeri „škljocala“ mobitelima, nemamo niti jedne iole uspjele fotke  koja bi ilustrirala ovaj tekst. U Boleru po običaju nedostaje poneka sijalica na pozornici.

M.S.