Barković i Jurković održali konferenciju za tisak

Tiskovnu konferenciju u petak su održali bivši gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković i predsjednik GO HDZ-a i saborski zastupnik Milan Jurković. O izborima odnosno gubitku Gradskog vijeća Otočca Milan Jurković je istaknuo da su za to krivi njihovi vijećnici Slaven Prpić (HSS) i Jelena Janjatović (HDZ), koji su u roku nekoliko sati iz demokršćansko pravaške opcije prešli  socijaldemokratima. Svih devet vijećnika koalicije potpisalo je prijedlog da predsjednik Vijeća bude Milan Jurković, a njegovi zamjenici Slaven Prpić i Ante Pervan (HSU), no to nije tako na kraju ispalo, jer je za predsjednika Gradskoga vijeća izabran Slaven Prpić, a za potpredsjednicu gospođa Jelena Janjatović što dovoljno govori o njihovom poštenju i čašću, rekao je Milan Jurković te dodao:

Nastavak ispod oglasa

          „ osobno sebe smatram odgovornim za dio neuspjeha na lokalnim izborima, kao i predsjedništvo i Gradski odbor, jer izgleda neke odluke nisu bile najbolje procjenjene. Molim vas da sačekate sjednicu GO HDZ Otočca, da to raspravimo najprije u kući, jer HDZ je jedna velika stranka kao i GO HDZ Otočca, jedna velika obitelj, pa ćemo taj dio najprije raspraviti u svojoj obitelji a onda ćemo vas obavijestiti što i kako smo odlučili“  – rekao je Milan Jurković.

O svom gradonačelničkom radu Mario Barković je kazao da ga je ponosno i časno obavljao od 2008. do 2013. Godine te da je nastojao da Grad dobije svaki spor i svaku kunu koja ga sljeduje, ali da se ne opterećuje gospodarstvo te da nitko pod prijetnjom ovrha ne završi u stečaju. Nastojao sam tijekom ove četiri godine gradsku imovinu povećati za 60 milijuna kuna, i ne treba zaboraviti da se to nije moglo napraviti niti iz čega. To je bio plod mog rada bez ikakvih podizanja dugoročnih kredita. Gradskoj imovini  vrijednoj 60 milijuna kuna treba dodati da smo uspjeli izmjenama i dopunama Prostornog plana ostvariti i 50 milijuna vrijednog zemljišta za gradnju poslovne zone na Runjavici i u Brloškoj Dubravi. Otočac nije u bankrotu i nije riječ o nikakvom dugu od 20,8 milijuna kuna kako su to neki  nastojali prikazati, treba nastaviti sa radom, gdje smo mi stali, i rezultati će se pokazati.

Dražen Prša