Naslovnica Gospić Batinić u Gospiću: Europska unija kao velika mogućnost

Batinić u Gospiću: Europska unija kao velika mogućnost

4
Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Dva dana prije referenduma konferenciju za novinare u Gospiću sazvao je lički HNS kako bi govorili o temi ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Predsjednik ličkog HNS-a Stjepan Ćaćić u goste je pozvao novog potpredsjednika Sabora Milorada Batinića.

Batinić posljednjih petnaestak godina dolazi u Liku na praznike jer mu je otac podrijetlom iz ovih krajeva te se tako i osvrnuo na situaciju u Ličko-senjskoj županiji, od gospodarstva, poljoprivrede do turizma.

Kazao je da Lika ima velik potencijal, no tek ga treba ostvariti.

– Prema strateškim dokumentima ove županije, vidio sam da je glavnina nekakvih gospodarskih aktivnosti vezana za prerađivački dio. S obzirom na potencijal koji Lika ima u sirovini, drvetu, poljoprivredi i turizmu, mislim da su to glavne grane na kojima treba najviše raditi. Ono što me zabrinulo je vrlo visoka stopa nezaposlenosti i upravo su to mogućnosti gdje ju europsko tržište treba.
Što se tiče same poljoprivrede, tu je čist zrak, čisto nezagađeno tlo, mogućnost ekološke proizvodnje, tu su ogromni potencijali, kazao je Batinić.

Istaknuo je turizam na koji se treba obratiti mnogo više pozornosti.
– Sve su više trendovi kombinacije kontinentalne klime, ličkog svježeg zraka i mora, ono čemu i ja dajem prednost zadnjih 13, 14 godina. Spavam u Lici, budim se ujutro s jaknom na sebi, a popodne odlazim na kupanje na more. To je nešto što će svi trebati, ali trebamo i sadržaj i kvalitetan boravak, a Lika je upravo potencijal za to – objasnio je.

Kazao je kako će Lika, ali i cijela Hrvatska imati beneficije od ulaska u EU.
– Naravno da postoji određena skepsa i strah svih nas prema nečem nepoznatom, no to je prije svega na psihološkoj razini. EU nam može poslužiti kao prilika, kao alat i kao sredstvo da budemo bolji – zaključio je potpredsjednik Sabora.

I.V./Agencija VLM/Lika Online

4 Komentari

  1. I Jovanka Budisavljević je ‘iz ovih krajeva’, prestrašno, ima li uopće Hrvata u ovoj Vladi?

  2. biti na visokoj funkciji a politicki nepismen je jako pogodna stvar za birokrate masone iz brisela,koji uz pomoc idiota porobljavaju narode evrope,ako je u eu bolje zasto je kriza u grckoj,u italiji,i sad gle dolaze da spase stvar isti oni koji su davali kredite i doveli u duznicko ropstvo te zemlje,zasto madjarska zeli van iz eu kad je tako super,sad je u
    orban premijer osnovao mađrsku banku da s eoduprije centralizmu i diktaturi brisela i sad mu kazu da sprjecava sirenje demokracije,a j a kazem da on sprjecava diktaturu jer svaki narod i drzava ima prava da ima svoju nacionalnu banku i svoju slobodu,pogledajte slovence,nakon izlaska iz jugoslavije krenulo im je,medjutim ulaskom u eu dolazi do stagnacije ,sad je kriza,dakle eu je katastrofa za hrvatsku i hrvatski narod jer to ej proekt bogatih bankara a mi s obzirom da smo uzeli te kredite i na nasu zaduzenost,nismo imali izbora jer su na vlasti korumpirani briselski placenici koji moraju slusati ili ce proci kao sanader i polancec koji su poceli okretati ledja eu i pokusali se povezati sa rusijom preko janafa naftovoda plinovoda itd,i vidite kako je zavrsio,naime svi su oni dobili novce od masona iz evrope i slusati moraju,,a razocarava da katolicka crkva nije upozorila hrvatski anrod sto mu se sprema ,,,

  3. neki čačićev drp kompanjon,očito zalutao u visoku politiku,,,a istini za volju nije pismeniji ni njegov mentor ni ona pusicka ateista komunsita i hrvatomrzac te strani placenih masonerije,,,

Comments are closed.