Naslovnica Gradovi Beach bar Tatinja – video

Beach bar Tatinja – video

3

SHARE

3 Komentari

  1. Najbolje mjesto za kupanje u Karlobagu je gradska plaža hotela Velinac. Tamo je more najčišće jer je uvala daleko šira nego Tatinja, što je jako bitno – ima hlada, može se slobodno plivati. Ono što treba – treba ju urediti, ali generalno. Ja bih npr. one kabine koje ničemu ne služe – na neki način maknuo i iskoristio prostor. Ono kamenje iza zida u produžetku kabina – treba dobro isplanirati, nasuti sa zemljom i zasaditi drveće ( možda borove kao na Lošinju, koje bi, za nekoliko godina, dalo još hlada. Podlogu po kojoj se hoda, a koja je propala i oštra je na nekim mjestima betone treba izvesti nove ili sanirati sanirbetonima i dotjerati i zagladiti prije sezone. WC- na kraju reda kabina ( dobro je da je osposobljen – treba dotjerati ( pločice po zidu stare – treba maknuti i staviti nove, vrata staviti nova, možda plastična da se mogu prati. Čitav WC održavati čistim i urednim. Možda da se čitav onaj blok kabina sruši i napravi se novi identični, ali sa nekim sadržajima. Gledati kako bi se još bolje napravili sami ulaz u more – da je pristupačnije. Parking sat nekad nije radio ( nisam se bunio ). U čitavu gradsku plažu, za iduću sezonu, bi trebalo dosta uložiti, uz konzultacije sa arhitektima.
    Isto tako bi trebalo još sređivati plažu kod hotela Industrogradnje. Na plaži nedostaje još hlada. Igrališta iznad plaže su zapuštena ( čini mi se da sam vidio da ima samo jedan koš ), koliko sam primjetio, vanjski bazen od hotela se ( čini mi se) raspada – pušta vodu. Skupe kamene ploče kojima je opločen zid na parkingu na strani prema gradu su razbijene od automobila koji su se parkirali ( neko drugo rješenje ).

  2. Ne znam kako lokalna zajednica ne može natjerati vlasnika hotela ( jer koliko sam čuo vlasnik je privatna osoba – hotel je prodan ) u Baškim Oštarijama da ga barem 7 i 8 mjesec ne stavi u pogon. Ne vjerujem da se ne može naći nikakvo rješenje. Hotel propada, a nije za to napravljen da propada. Ako ga ne misli koristiti, sa vlasnikom treba porazgovarati i zahvaliti mu se. Mislim da bi lokalna uprava trebala imati interes da je čim više toga u pogonu.

  3. Na plaži Tatinja treba još dosta toga srediti. Ja bih već sad uz potporne zidove na plaži zasadio primorske borove koji bi za koju godinu dali ugodnu hladovinu turistima. Onaj Prilaz i parking treba dodatno srediti – ona dovežena i isplanirana šljaka od skinute stare ceste mi baš ne izgleda lijepo. Mislim da bi bolje bilo da su prosuli kamenu batudu i nju izvaljali. Isto tako da se malo neposredni okoliš oko parkinga malo kultivira. Možda da se malo uključe i pejzažni arhitekti sa savjetima.

Comments are closed.