Besplatni edukativno-pustolovni program za mlade u sklopu projekta „Prihvati izazov – spoznaj sebe“ Zimska Outward Bound pustolovina u Velikom Žitniku

Od 3. – 7. siječnja 2018. Outward Bound Croatia (OBC), organizira 5-dnevnu Zimsku pustolovinu u Lici za mlade od 13– 19 godina!

„Program je izvrsna opcija za mlade da provedu dio zimskih praznika u kvalitetnom okruženju i nauče više o svojim sposobnostima, osobnoj odgovornosti i timskom radu te steknu nova prijateljstva i lijepe uspomene“ izjavljuje Lana Novosel, voditeljica projekta.

U edukacijskom centru OBC-a u idiličnom ličkom selu Veliki Žitnik kraj Gospića, dvoje licenciranih Outward Bound instruktora radit će s grupom od 15 polaznika na razvoju njihovih osobnih i socijalnih vještina, te vještina snalaženja u prirodi.
Program se temelji na međunarodnim standardima Outward Bound-a – najstarije svjetske mreže škola za iskustveno učenje kroz pustolovne aktivnosti u prirodi, koja već 75 godina razvija potencijale mladih ljudi diljem svijeta.
OBC već 12 godina provodi ovakve jedinstvene programe u Hrvatskoj. OBC programi prepoznati su od strane brojnih domaćih i stranih odgojno-obrazovnih institucjia. Ovaj program provodi se uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu cjelogodišnjeg projekta „Prihvati izazov – spoznaj sebe“.

Mladi se mogu prijaviti na sudjelovanje putem obrasca na službenoj web-stranici Outward Bound-a: https://www. outwardboundcroatia.com/ programi/sufinancirani/ do 30.12.2017.

L.O./L.N.