Besplatni program u prirodi za djecu i mlade iz sustava socijalne skrbi u Velikom Žitniku

Od 18.-22. kolovoza u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku održava se petodnevni ekspedicijski program u prirodi za djecu i mlade iz cijele Hrvatske.

Program koji je financiran od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u obliku jednokratne podrške, usmjeren je djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi te razvija njihove osobne i socijalne vještine. Program je potpuno besplatan za sudionike.

Nastavak ispod oglasa

Pozivamo obitelji korisnike sustava socijalne skrbi, udomiteljske obitelji te ustanove socijalne skrbi na prijavu svoje djece i mladih. Program će se odvijati s 2 grupe korisnika, mlađa dobi 11-13 godina, te starija dobi 14 – 18 godina.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje inovativne programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.

L.O./OB