Foto:D.P./Arhiva

Snježno nevrijeme i olujni vjetar koje je jučer i danas zahvatilo Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i Karlovačku županiju uzrokovalo je kvarove na srednjenaponskoj i niskonaponskoj mreži te je došlo do poremećaja u opskrbi kupaca električnom energijom, priopćeno je iz HEP-a.

Na području Karlovačke županije bez električne energije ostali su Grad Slunj, općine Cetingrad, Krnjak, Vojnić te na sjeverozapadu županije naselja Žakanj i Ribnik. Trenutno je oko 6000 kupaca bez električne energije.

Na području Ličko-senjske županije bez električne energije su područja grada Senja i općina Karlobag, Rakovica i Gračac. Trenutno je oko 1500 kupaca bez električne energije.

Na području Primorsko-goranske županije trenutno je bez električne energije 76 kupaca i to u mjestima Šimatovo, Šanj s okolicom, Velike i Male Drage, Kuti, Rim s okolicom, Šegina i Lividraga u Gorskom kotaru, zatim zaseoci Poduljin i Šepići na području Crikvenice te zaseoci na otoku Cresu: Grmov, Ustrine, Srem, Plat, Verin i autokamp Bijar.

Radnici HEP-a su od ranih jutarnjih sati na terenu i otklanjaju kvarove, ali je zbog neprohodnih cesta i putova na pojedinim područjima za sada nemoguć prilaz lokacijama kvarova.

S obzirom na nepredvidive vremenske uvjete koji i dalje traju na navedenim područjima, molimo kupce za razumijevanje, poručuju iz HEP-a.

L.O.