Bez manitanja, molim!

Ovaj je naslov uzet iz izjave jednog visoko pozicioniranog djelatnika PU ličko-senjske koji je svojedobno konstatirao „kako su ceste puzave,a brzine vrebaju iza svake krivine“! Uz kategorizaciju polupismenosti, čovjek je na svojstven način ipak bio u pravu. Vidi se to i po rezultatima akcije što su  proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene preventivno-represivne u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 52 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji je bio Gospićanin (53) koji je napuhao 2.42 g/kg.

Po auto-cesti najviše je „manitao“ lik što je potegao 240 km/h. Zagrepčanin (40) je  u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Perušića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, zaradio  zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca. Ali to nije sve!!!

Nastavak ispod oglasa

Tijekom postupanja utvrđeno je da je s vozilom upravljao za vrijeme dok mu je bila izrečena  zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, također zbog „manitanja za volanom“. Ovaj  je recidivist zbog  toga uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom prekršajnom sudu.

L.O.