Prije 30 godina u Gospić se doselila obitelj Dragoljuba Čiplića. Kako danas govori ovaj ugledni gospićki poduzetnik, dolazak u Gospić bio je zapravo misija pokretanja adventističke crkve na ovim prostorima.
-Od onda se dogodilo puno toga, a najsretniji smo kada vidimo da smo najviše napravili u smislu pomirenja ljudi, kada se umanje bilo kakve negativne tenzije. Težimo jednom miroljubivom pristupu kako bi se izbrisale bilo kakve razlike i netrpeljivost među ljudima. Ujedno djelujemo i u humanitarnom smislu, a pokretanjem niza edukativnih radionica nastojimo našim sugrađanima pomoći u smislu zdravije prehrane i zdravog načina života. Mi nismo ovamo došli da na silu mijenjamo ljude, nego da prezentiramo biblijske istine. Zato uvijek upućujem ljude na Bibliju i njezine univerzalne vrijednosti, naglašava Dragoljub Čiplić čije su zasluge u smislu pokretanja rada adventističke zajednice i crkve u Gospiću i Lici neprijeporne, a u pokretanju kršćanske adventističke crkve puno su pomogle obitelji Pil i Oroslan.
Adventistima u Gospiću danas su u pohode došli mnogi. Pozdravnu riječ imao je pastor Branko Bistrovć, o adventističkoj zajednici u Gospiću govorili su Željko Pil, Dragoljub Čiplić, Ivan Oroslan, Momčilo Čiplić, pastor Drago Matak i Ivan Stilinović, govorio je i predsjednik Hrvatske konferencije Drago Mojzeš.

M. S.