U nedjelju, 22. studenog, članovi HDZ-a biraju nova vodstva u gradskim i općinskim organizacijama, kao i predsjednika županijskog odbora.

Izvršni direktor HNS-a i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić jedini je kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije. Kandidati za županijske potpredsjednike na unutarstranačkim izborima biti će Tomislav Kovačević, Sanjin Rukavina, Mario Stilinović, Branislav Šutić i Ivica Turić.

Što se tiče kandidatura za gradske i općinske predsjednike HDZ-a ni tu neće biti puno nepoznanica. Prema objavljenim dokumentima iz HDZ-a jedini kandidat za predsjednika GO HDZ-a Grada Gospića je Mario Stilinović. Za mjesto predsjednika senjskog HDZ-a stigle su dvije pravovaljane kandidature, ona aktualnog predsjednika i državnog tajnika Sanjina Rukavine i gradonačelnika Senja Jurice Tomljanovića. Jedini kandidati za predsjednike GO HDZ-a Grada Otočca i GO HDZ-a Grada Novalje su Branislav Šutić i Ivan Dabo Đono.

Kandidati za predsjednike Općinske organizacije HDZ-a Općine Plitvička Jezera su Ivan Kokot i Tomislav Užarević. Za predsjednike OO HDZ-a Općine Karlobag kandidirali su se aktualni predsjednik i načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović Mima i Željko Dokozić. Za predsjednika HDZ-a Općine Perušić kandidirao se dosadašnji predsjednik i načelnik općine Ivica Turić, a za predsjednika OO HDZ-a Donji Lapac Miro Tomić.

Kandidature za druge općinske odbore još uvijek nisu vidljive na službenim stranicama ličkog HDZ-a.

L.O.