Ilustracija

Objavljena je obavijest  kojom Grad Gospić poziva sve zainteresirane građane s područja Grada koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o sudovima i imaju želju biti suci porotnici da podnesu prijave za kandidate za suce porotnike  Općinskog suda u Gospiću.

Prilikom podnošenja prijave u pismenom obliku potrebno je priložiti kratak životopis, presliku osobne iskaznice, kontakt broj  i potpisanu Izjavu kandidata o ispunjavanju  zakonskih uvjeta, koja se nalazi se na web stranici Grada Gospića uz Javni poziv. Gradsko vijeće Grada Gospića predložit će ukupno deset sudaca porotnika Općinskog suda, a na prijedlog Gradskog vijeća potvrđuje ih Županijska skupština Ličko-senjske županije na vrijeme od 4 godine.

Za časnu dužnost suca porotnika može biti izabran: punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja ove časne dužnosti, osoba protiv koje se ne vodi kazneni postupak, osoba koja nije član političke stranke niti se bavi političkom djelatnošću i osoba koja dužnost porotnika može neometano obavljati odnosno redovito se odazivati pozivima suda. Prijave se podnose zaključno s 14. rujna ove godine.

L.O.