Biskup Bogović posjetio Karlobag

0

KARLOBAG – Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogovića izvršio je kanonsku vizitacija karlobaških župa. Kanonska vizitacija je svojevrsna inventura župne zajednice, predviđena Zakonikom kononskog prava svakih pet godina, a omogućuje da se dobije uvid u postojeće stanje i iz kojeg se može isčitati pastoralne prioritete za budućnost.

U prvom djelu posjeta Karlobagu biskup Bogović posjetio je OŠ Karlobag gdje je razgovarao sa djecom od 1-4 razreda, a posjet školi završio u zbornici gdje se mons. Bogović sastao sa nastavnim osobljem.

U pratnji gvardijana kapucinskog samostana fra Josipa Grivića i ravnatelja škole Mladena Kukine u prostorijama Općine Karlobag biskup se sastao sa načelnikom Ivicom Tomljenovićem i zamjenikom načelnika Borisom Smojverom  od kojih je na dar dobio sliku srušene crkve Sv.Karla Boromejskog.

U pastoralnom pohodu biskup je posjetio sve karlobaške župe, a u župi Lukovo Šugarje je razgledao župni stan i razgovarao sa župljanima. U 17 sati biskup je održao misu u punoj crkvi sv. Josipa u Karlobagu.  Pozdravni govor je održao fra Josip Grivić te je istaknuo da pred župom stoji jedan veliki i vrlo značajan jubilej, a to je proslava 300 godišnjice dolaska kapucina u Karlobag. Biskup Bogović se zahvalio na gostoprimstvu i nakon razgovora sa članovima KUD-a “Sv. Josip” uputio za Gospić.

hj