Biskup mons. Križić primio Rina Mašića

0

Kako bi mu čestitao na iznimnim sportskim uspjesima gospićko-senjski biskup Zdenko Križić primio je u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću Rina Mašića, mladog Gospićanina koji je na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke u Bukureštu ostvario apsolutnu dominaciju i u juniorskoj konkurenciji uzeo zlato na lijevu i desnu ruku.

Rino je i u konkurenciji seniora osvojio srebro na desnu ruku što se rijetko viđa u svijetu arm wrestlinga, uzevši u obzir da Rino ima tek 17 godina i da je još uvijek na samom početku sportske karijere.

Biskup Križić čestitao je mladom sportašu Mašiću na ostvarenim rezultatima te mu je poželio uspjeh u daljnjim natjecanjima u kojima će kao i do sada biti na ponos Gospića, ali i Domovine. Kroz razgovor biskup Križić se interesirao o počecima treniranja ovog mladog sportaša pa sve do velikih natjecanja i ostvarenih uspjeha. Biskup Križić prisjetio se i jednog posebnog datuma koji je vezan uz Rina, a to je 9. lipnja 2019. kada je biskup Križić u gospićkoj katedrali Navještenja BDM podijelio mladom Rinu i njegovim vršnjacima sakrament potvrde. Rino je zahvalio biskupu Križiću na prijemu i podršci koju mu je biskup iskazao te je izrekao svoje stavove o važnosti brige za mlade i razvoju sporta na našem teritoriju jer kroz sport se mlade osobe mogu izgraditi u odgovorne i zrele osobe.

Uz Rina, prijemu su nazočili njegov otac Sebastijan koji je sa svojom suprugom i mlađim sinom ovom mladom sportašu velika podrška i biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

Uz čestitke, biskup Križić poklonio je mladom sportašu Rinu novčani prilog i druge simbolične poklone, te je njemu i njegovoj obitelji zaželio blagoslovljene božićne blagdane.

L.O.