U župnoj crkvi Sv. Jakova apostola u Donjem Pazarištu danas je svetu misu predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Predvodeći misno slavlje u koncelebraciji s mjesnim župnikom vlč. Petrom Šporčićem, rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu preč. Željkom Faltakom, karmelićaninom o. Dominikom Magdalenićem, karmelićaninom iz Krka i biskupovim tajnikom i kancelarom vlč. Mišelom Grgurićem, biskup Križić krstio je malenu Anu Kolačević, šesto dijete u obitelji Nikole i Martine.
Nikola i Martina upoznali su se tijekom studija Agronomskom fakultetu u Zagrebu, ubrzo su se vjenčali i na farmi obitelji Kolačević u Donjim Pazarištima, pod samim Velebitom, pokrenuli vrlo uspješnu proizvodnju sira. Martina inače potječe iz mnogobrojne obitelji Faltak nedaleko od Križevaca koja je dala trojicu svećenika i jednu časnu sestru milosrdnicu. Na svetoj misi sudjelovali su Martinin brat preč. Željko Faltak i Martinina sestra č. s. Matea Faltak.

Na kraju svete mise župnik Petar Šporčić zahvalio je biskupu Križiću na pastirskom pohodu, na krštenju malene Ane i upućenoj riječi ohrabrenja za svako proširenje obitelji. Nakon svete mise biskup Križić pohodio je obitelj Kolačević.

L. O.