Youtube

Unatoč upornom „guranju pod tepih“ problema oko ilegalnih migranata, sve više  popularnih građana susjedne BiH upiru u  taj problem. Dok se tamošnji političari neprestano prepiru oko ustaša i partizana, kriminala oko uvoza respiratora, kantonalnih previranja i enklava, dotle se svakodnevno povećava broj ilegalnih migranata čiji broj u prosjeku raste na tjedan za oko 500 ljudi.

Među celebrity-likovima koji su zadnjih dana digli svoj glas protiv nedefiniranog državnog odnosa prema migrantima je i  pjevač Alen Islamović, nekadašnji član grupa „Divlje jagode“ i „Bijelo dugme“. Alen je najavio kako zbog ilegalnih migranata ulazi u politiku. Kao rođeni Bišćanin Islamović tvrdi kako su migranti upropastili njegov grad. Evo što je Islamović jutros izjavio za „Avaz“.

– Želim pomoći Bišćankama i Bišćanima da se ulice našeg grada ponovo vrate građanima Bihaća, da im se vrati sloboda šetanja, sloboda konzumiranja ljepota rijeke Une, sloboda svega onoga što je nekad bilo. Putujem svijetom, ali često sam u Bihaću. Imam svoje poljoprivredno dobro i svoja imanja i ja moram imati stražare da sve to čuvaju! I objekte i kuću i kuće-od migranta. To je sve prevršilo svaku mjeru – ogorčeno govori Islamović.

Također naglašava kako nitko ništa nije učinio, ni pomogao da se riješi ovaj veliki problem.

– Čak ni lokalna vlast, koja se drži svoje fotelje, u gradu Bihaću ništa nije uradila. To je sramotno od rukovodstva i Vlade Federacije BiH i države BiH da se s konkretnim potezima ne dođe u Bihać i ne razgovara ozbiljnije. Katastrofa se dešava  već četiri godine. Ja sam čovjek koji će u svakom trenutku skretati pažnju na problem migranta, nema koga neću napadati samo da zaštitim svoj grad, ojađeno je rekao Alen Islamović.

Građani Bihaća oružjem čuvaju svoja imanja!

Novo izgrađen migrantski kamp Lipa po njegovom mišljenju „ne liči ni na što“!

– Obišao sam ga, to je jad i bijeda, da se grad financijski cijedi kao narandža, uništava se i grad i kanton. Čiji je to cilj? Građani su se počeli naoružavati da čuvaju svoja dobra. Ružno je to reći, ali tamo se uništavju vikendice, vrše pljačke, spaljuju kuće… Zadnji euro koji dođe iz dijaspore, koji ljudu ulože u svoje poslove, u turizam, sad je to na dnu dna. To je tužno, jadno i bijedno. Vrijeme je da neko progovori. Ja ću biti ministar vanjskih poslova svog grada Bihaća, koji će žestoko galamiti – rekao je  novinarima Alen Islamović.

M.S.