Nakon što je prošle godine započeo sa postupnim ukidanjem prireza Grad Bjelovar odlučio se sada na potpuno ukidanje toga nameta. Kako doznajemo  to će se dogoditi danas na elektroničkoj sjednici Gradskog vijeća.

– Neka na osnovu toga što postajemo najveći grad u državi bez prireza bar nekoliko poduzetnika odluči investirati u Bjelovar i da se zaposli što više ljudi,  isplatiti će se“,  poručuje Dario Hrebak, kako prenosi Večernji list.

Za razliku od Hrebaka, Karlo Starčević poručuje : „Harač mi treba za uhljebe“!

Za razliku od gradonačelnika Bjelovara gradonačelnik  Gospića uveo je harač nad građanima od 10 %. Na taj način je osigurao između 2-3 mil. kn otimanjem  sredstava građanima kako  bi mogao plaćati uhljebe koje  je isključivo po političkoj podobnosti i primao. Malo je čudno da Obrtnička komora nije reagirala na uvođenje dodatnih nameta, odnosno na 3 % poreza na potrošnju. Kada vidimo na što nam liči ulaz u grad svakog Gospićanina mora biti sramota, a sjetimo se silnih obećanja.  Ako je gradonačelnik Hrebak izjavio i omogućio kakvu takvu bolju poziciju ukidanja prireza Karlo Starčević veliki poduzetnik poručio je: „Harač, ljudi harač, za moje uhljebe“!

 L. O