Blagi porast broja gostiju na području Karlobaga

0

Prema najavama glavnog Turističkog ureda RH, od večeras treba očekivati prvi veći ovogodišnji  val stranih gostiju u ovoj sezoni. Već su protekloga tjedna u Hrvatsku počeli stizati turistički vlakovi, autobusi i  zrakoplovi iz Poljske, Slovačke i Češke. Prema ovim pokazateljima čini se kako ova turistička sezona ipak neće biti „za otpis“.

Direktorica Turističke zajednice Općine Karlobag Ivanka Šegota je po tome pitanju optimistična, dajući nam pri tome podatke koji pokazuju gubitke što ih je proizvela korona-epidemija.

Oglas

-Trenutno se ovdje odmara nešto više od 800 gostiju. To su većinom domaći gosti, uz stalno povećavanje broja gostiju iz inozemstva. S obzirom kako je započela ova turistička godina sve je ovo očekivano. Prema statistikama i usporedbama s prošlom godinom u prvih šest mjeseci imamo manje od 30 posto dolazaka gostiju, dok je broj noćenja na oko 40 posto. Vjerujem da će se sve ovo znatno poboljšati od ovoga vikenda. Pozivi turista su brojni, zanimaju se za smještaj, more, odmor i svakako za korona-situaciju. S ovim zadnjim Karlobag nema problema, rekla nam je Ivanka Šegota.

M.S.