Blatovac postao lovačka oaza!

Lovačko društvo „Tetrijeb“ Pazarište imalo je danas više razloga za ponos i slavlje. Službeno je otvoren Lovački kompleks Blatovac kod Oteša.  Tajnik Županijskog lovačkog saveza Mile Ugarković imao je čast presjeći vrpcu novog kompleksa, uz asistenciju gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića. Simbolični prvi hitac na novom strelištu ispalio je član Tetrijeba, lovac-veteran Josip Starčević, iskusni znalac i vrhunski strjelac koji je tajnama lova i lovstva naučio mnoge generacije.

Svečanost otvaranja ovih sadržaja uveličali su članovi  iz brojnih društava, a na natjecanju u gađanju glinenih golubova  nastupilo je 15 ekipa. Ovo je bio prvi u vjerojatnom tradicionalnom Memorijalnom turniru u trapu  koji nosi naziv Ivice Markovića-Icine, jednom od doajena ličkog i hrvatskog lovstva, čovjeka koji je cijeloga života predano radio na unaprijeđenju lovstva i ekologije. Najbolja je danas bila ekipa LD „Klisa“ Perušić, najbolji strjelac je Tomislav Hećimović, dok je nagradu za fair-play osvojio Milan Zalović. U  ulozi domaćina skupu se najprije obratio predsjednik LD „Tetrijeb“ Joso Vrkljan koji nije krio ponos postignućima ove družine.

Nastavak ispod oglasa

-Lovački kompleks Blatovac počeli smo graditi još 1997. godine i naše generacije su imale čast i sreću da bi ga završile. Blatovac ima strelište za trap, gater za divlje svinje od 6 ha, manji gater za obuku lovačkih  pasa, kukuruzanu, lovački dom, garažu, moderni rasjecanje divljačine, sanitarni čvor, boćalište, drvarnicu… LD „Tetrijeb“ ima 101 člana i posebno smo ponosni na dvije lovkinje. Gospodarimo sa dva lovišta gdje predano čuvamo i tri velike zvjeri: vuka, risa i smeđeg medvjeda, s ponosom je isticao predsjednik Joso Vrkljan. Na otvorenju Blatovca govoriili su i dopredsjednik HLS Graciano Prekalj, tajnik ŽLS Mile Ugarković, gradonačelnik Karlo Starčević i župan dr. Darko Milinović. Najavljeno je kako će Blatovac koncem kolovoza biti domaćin Županijskog turnira u gađanju glinenih golubova.

S.S./M.S.