KARLOBAG- Među brojnim novim sadržajima koje je realizirala Općina Karlobag  našlo se nekoliko je  segmenata koji do sada ili nisu postojali, ili su bili u derutnom stanju. Jedan od načina podizanje kvalitete provođenja slobodnog vremena je i novi đog, teren za boćanje. Zamjenik načelnika općine Karlobag Boris Smojver pokazao nam je novi teren  gdje smo zatekli samo jednog „igrača“: blavora, ili braborinu, kako ga nazivaju mještani. Boris Smojver taksativno nam je nabrajao mnoštvo sadržaja koji su realizirani zahvaljujući dobrovoljnom radu mještana, uz financijsku pomoć Općine, ali nam se đog učinio najprikladnijom temom u navali toplijeg vremena i manjeg intenziteta karlobaških bura.

Boris Smojver
Boris Smojver

-Teren za boćanje izradila je tvrtka „Cetin“ sa sjedištem u Bjelovaru, ali je riječ o jednom našem čovjeku. Posao je stajao 27 tisuća kuna, a  đog zadovoljava sve standarde  ovakvih terena i sporta. Đog je u funkciji i mještani su s njim više nego li zadovoljni, rekao nam je Boris koji u razgovoru spominje kako se blavor često sunča upravo na đogu.

-Niko ga ne dira, tu mu je toplo i zaklonito, a doznao sam da mu se tek koji metar od đoga nalazi cijelo leglo. Blavore nitko ne ubija, zaštićena su i korisna vrsta, govori nam Boris. Uskoro će biti završena i kapelica u Barić dragi, dječje igralište već je u funkciji, nastavljaju se radovi na dijelovima infrastrukture koji neće remetiti odmor turista, obnavlja se i elektro-mreža. Posla i rezultata kao u priči.

H.J.