Osim krađa i provala vikend u PU ličko-senjskoj obilježile su i prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice.

Policija je tijekom vikenda provodila preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. 

U tom periodu utvrđena su ukupno 49 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 13. prosinca na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo, kod 52-godišnjaka iz Plitvičkih Jezera (2,12 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 222 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, na dionici Perušić-Zir, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 25-godišnji hrvatski državljanin upravljao BMW-om. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

L.O./PULS