Na danas održanoj konferenciji za novinare predstavnici Grada Gospića i Turističke zajednice definirali su detalje   blagdanskog zabavnog programa „Advent u Gospiću“ koji će obuhvatiti bogate i raznorodne  sadržaje u razdoblju od 17. prosinca do 31. prosinca  ove godine. Zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić istaknula je najvažnije detalje manifestacije „Advent u Gospiću“.

-Ove godine posjetitelji će u srcu Like u Gospiću uživati u bogatom zabavnom, kulturnom i duhovnom programu. Uz svakodnevni program Grad Gospić mislio je i na najmlađe koji će imati edukacijske radionice, izradu Božićnog nakita, učenje starih zanata i običaja, vožnja kočijom, druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom dok će roditelji, bake i djedovi uživati uz gastro-ponudu i prigodnoj prodaji. Organiziran je i poseban prijevoz za posjetitelje iz okolice. Sve informacije za prijevoz na relaciji Korenica – Perušić – Lički Osik – Gospić objavljivat će se  u narednom periodu na službenim stranicama Grada i turističke zajednice, istaknula je zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić.

Direktorica Turističke zajednice Grada Gospića Maja Strilić navela je neke od detalja manifestacije koja će se održati u parku Kolakovac.

– Na blagdanskoj čaroliji u srcu  Like posjetitelje očekuju brojni sadržaji iz svijeta sporta, glazbe,  kazališta.. Sajam će biti otvoren od 10-22, a posjetitelji će moći  kušati posebnu ponudu  – Buncek To go, Čvarci To go i još mnogo toga. Svi ste dobrodošli, ponesite samo dobru volju i očekujte toplu i pozitivnu atmosferu, kazala je direktorica TZ Grada Gospića Maja Strilić istaknuvši kako je za promociju ovog događaja postavljeno nekoliko jumbo plakata na relaciji Zagreb-Gospić-Zadar, kao i brojni letci i objave na društvenim mrežama.

 Donosimo cjeloviti program ovogodišnjeg Adventa u Gospiću u parku Kolakovac.

17.12. Koncert duhovne glazbe (Hržica, sestre Husar), Park Kolakovac od 20 sati
18.12. “Ususret Božiću i pirnim običajima Like” – izvodi FA “Dr. Ante Starčević” Gospić, 19 sati
19.12. Kazališna predstava “Muškarci su s Marsa Žene su s Venere” (PUO Dr.Ante Starčević) u izvedbi kazališta Kerempuh Zagreb, 20 sati
20.12. Lanterne/Prskalice za djecu, 19 sati
21.12. Peđa Bajović – STAND UP komičar, 20 sati
KUD Široka Kula
22.12. Djed Božićnjak, 17 sati
Adventski koncert Tamburaškog orkestra Pučkog otvorenog učilišta “Dr. Ante Starčević” Gospić, 20 sati
23.12. “Gospić Big band”, 20 sati
Lički Osik Kud na Ličkom Osiku (Trg hrvatskih žrtava Široke Kule), 18 sati
26.12. TS Mirakul, 20 sati
27.12. Hamony band, 20 sati
28.12. Adventski koncert Puhačkog orkestra Grada Gospića, 20 sati
Zimski malonogometni turnir (GŠ dvorana), 18 sati
29.12. DJ, 20 sati
30.12. “Pjesme i plesovi Like” izvodi FA “Dr. Ante Starčević” Gospić, 19 sati
31.12. Novogodišnji program (Tajno ime, vatromet)

 

L.O.