Bogat i raznolik program povodom Dana Općine Lovinac

Općina Lovinac ubraja se u red jedinica lokalne samouprave koje su zahvaljujući operaciji „Oluja“ ponovno dočekale slobodu. Tih herojskih dana, svih palih žrtava i novog uzleta ovog dijela Like  sjetit će se mnogi obilježavanjem Dana Općine Lovinac koje će započeti u petak, 3. kolovoza kada će u jutarnjim satima organizirati polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen-obilježja podignutom u čast prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Potom će se u crkvi sv. Mihovila služiti sveta misa. U 11 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se sagledati sva postignuća i odrediti smjernice rada ovoga tijela i Općine Lovinac u sljedećem razdoblju. Od 20 sati održat će se u KIC-u Lovinac nastup HKUD-a Široka Kula.

Za subotu, 4. kolovoza najavljeno je polaganje vijenaca kod spomenika u Egeljcu s početkom u 9 sati. U večernjima satima će se na nogometnom igralištu u središtu Lovinca održati koncert TS „Krajcar“.

Nastavak ispod oglasa

Sveta misa za sve žrtve u borbi za hrvatsku neovisnost služit će se na Dan Oluje, 5. kolovoza od 11.30 sati u crkvi Svetog Mihovila. U 13 sati će se nedaleko od željezničke pruge održati komemoracija i polaganje vijenaca poginulim hrvatskim branitelja ovoga kraja.

L.O.